Zweden 2-1 Zuid-Afrika: Wereldbeker Dames 2023 Groep G – live updates | WK vrouwen 2023

Sleutel evenementen

Fulltime: Zweden 2-1 Zuid-Afrika

Zweden komt van een achterstand en stelt een waardevolle drie punten veilig. Zuid-Afrika gaf alles, maar kon niet vasthouden aan een gelijkspel.

Zweedse spelers vieren een tweede doelpunt – en een beroemde overwinning – tegen Zuid-Afrika. Foto: Katelyn Mulcahy/FIFA/Getty Images

90+6 minuten: Weer een gevaarlijke hoekschop vanaf de kant waar Zweden scoorde. Deze keer komt een Zuid-Afrikaans hoofd als eerste bij de bal en kijkt achterom voor nog een hoekschop.

90+5 minuten: Zweden doet er goed aan links balbezit te behouden en tijd van de klok te nemen totdat Blomqvist van achteren wordt uitgeschakeld. De vrije trap wordt gekruld in het strafschopgebied, Zweden houdt het levend terwijl spelers slippen en glijden.

90+4 min: Zweefde over, Kgatlana wint de kopbal door 10 meter naar achteren te leunen, en het is gemakkelijk voor Musovic om op te floppen en de klok te melken.

90+3 minuten: Het is nu zo moeilijk voor Zuid-Afrika om een ​​actie van de achterhoede van 11 spelers om te zetten in een achtervolging voor een laatste snik gelijkmaker… maar ze hebben een hoekschop aan de linkerkant geforceerd.

90+1 min: Zes minuten blessuretijd voor Zweden om te navigeren.

DOEL! Zweden 2-1 Zuid-Afrika (Ilestedt, 90)

Zweden stelen het bij de dood! Vanaf de 11e corner van de avond wordt de bal vanaf links richting Swart in het Zuid-Afrikaanse doel gezwaaid. Zoals ze de hele nacht heeft gedaan, springt de slungelige Ilestedt het hoogst en krijgt genoeg op haar neerwaartse kopbal om de bal naar huis te persen. Hulp voor Zweden. Wanhoop voor Zuid-Afrika.

Amanda Ilestedt kopt echt om het tweede doelpunt van haar team te scoren en de overwinning te pakken.
Amanda Ilestedt kopt echt om het tweede doelpunt van haar team te scoren en de overwinning te pakken. Foto: Katelyn Mulcahy/FIFA/Getty Images

89 minuten: De productieve Hurtig wordt laat ingezet.

88 minuten: Jane krijgt een gele kaart voor een roekeloze uitdaging op het middenveld.

87 minuten: Toch houdt Zweden de bal langzaam van de ene kant naar de andere kant zonder te dreigen door te dringen. Al die tijd behoudt Zuid-Afrika zijn defensieve vorm en… oh jee… wat ik ook van plan was te typen, vergeet het maar. Een hoopvolle bal wordt in het strafschopgebied gedinkt, Swart vliegt eruit – glijdt over – en Kaneryd heeft een leeg net om de bal in te knikken, maar ze maakt geen contact! Zou dat het moment zijn geweest voor Zweden?

86 minuten: Kaneryd is consequent de gevaarlijkste uitlaatklep van Zweden geweest, maar zo vaak is ze wijd rechts geïsoleerd en vaak dubbel team.

85 minuten: Evenzo is Zweden nog niet in paniek in balbezit, nog steeds tevreden met het zoeken naar openingen en hun tijd nemen op het middenveld.

83 minuten: Zuid-Afrika lijkt nu een gelijkspel te hebben geaccepteerd en de verantwoordelijkheid om de komende 10-15 minuten te verdedigen om het veilig te stellen. Ze blijven echter gefocust op de taak en weigeren zich uit hun positie te laten trekken of overhaaste uitdagingen aan te gaan.

De Zweedse Hanna Bennison trapt de mist in om een ​​impasse met Zuid-Afrika te doorbreken.
De Zweedse Hanna Bennison trapt de mist in om een ​​impasse met Zuid-Afrika te doorbreken.
Foto: John Cowpland/AP

81 minuten: Op komt de inspirerende Seger voor haar vijfde Women’s World Cup. Rubensson maakt plaats. De veteraan komt meteen in actie als een Zweedse hoekschop haar kant op wordt geslagen. Ze kopt de bal terug in de mixer, maar Zuid-Afrika houdt stand.

80 minuten: Zweden trekt spelers naar centrale gebieden en laat Kaneryd vervolgens aan de rechterkant los. Ze laat prima trucjes zien om buitenom te jinkelen, maar na het verslaan van één verdediger is er in een flits een seconde over om te dekken. De vastberadenheid van Zuid-Afrika was buitengewoon.

Het wordt wanhopig als de wedstrijd tussen Zweden en Zuid-Afrika zijn laatste minuten ingaat.
Het wordt wanhopig als de wedstrijd tussen Zweden en Zuid-Afrika zijn laatste minuten ingaat. Foto: Marty Melville/AFP/Getty Images

79 minuten: De kraaien zijn aangekondigd op iets meer dan 18.000, wat gezien de omstandigheden een behoorlijke inspanning is.

77 minuten: Zweden blijft het netjes houden vanuit de verdediging en via het middenveld, wachtend tot Zuid-Afrika uit positie wordt gepakt – maar dat zijn ze nooit. Forceer breder aan te vallen, de Zweden slaan een gevaarlijke bal van rechts binnen, Swart komt uit om te slaan, niet overtuigend, maar de losse bal belandt voor de voeten van een teamgenoot. Het wrijven van de green in deze situaties is tot dusver in het voordeel van Banyana Banyana geweest.

Zweden en Zuid-Afrika strijden in de lucht en in de regen tijdens hun spannende wedstrijd.
Zweden en Zuid-Afrika strijden in de lucht en in de regen tijdens hun spannende wedstrijd. Foto: Marty Melville/AFP/Getty ImagesBron