Zo los je kleine kinderprobleempjes op


Kiezen voor een plaswekkertje


Misschien wel het meest voorname probleem waar veel jonge kinderen mee te maken hebben, is dat ze bedplassen. Dat is natuurlijk heel vervelend, niet alleen voor het kind, maar ook voor jou. In de meeste gevallen is het probleem vooral dat de kinderen niet op tijd wakker worden als ze de aandrang voelen. Dat is op te lossen met een plaswekkertje kopen. Wanneer je kiest voor specifieke modellen, dan kan je het zelfs leuk maken voor kinderen om hiermee om te leren gaan. Daar hebben jullie dus als gezin ook allemaal het nodige voordeel van bij het gebruik.


Letten op de gezondheid


Kinderen kunnen heftiger reageren op voeding. Daarom is het ook belangrijk om andere keuzes te maken. Zonder dat je jouw kinderen dingen hoeft te ontzeggen. Denk bijvoorbeeld aan suikervrije snoepjes. Dit is een heel goede optie om te zorgen dat jouw kinderen toch lekker kunnen snoepen, maar dan wel op een wat meer veilige manier. Het is zeker de moeite waard om te bekijken welke mogelijkheden er zijn. Snoepen hoort natuurlijk wel bij jong zijn. Wanneer je kan zorgen dat dit gewoon mogelijk is, dan is dat natuurlijk heel aantrekkelijk. Zelfs de smaak hoeft er niet minder om te zijn als je suikervrij kiest.


Een mooi nachtlampje


Een ander probleem dat echt past bij jonge kinderen is dat ze bang zijn in het donker. Daar is echter ook wel heel gemakkelijk iets aan te doen. Zo kan je bijvoorbeeld met moderne nachtlampjes werken. Die geven schemerlicht zodat het nooit echt donker hoeft te zijn. Er zijn modellen die bijvoorbeeld reageren op beweging dankzij een sensor. Als jouw kind dan wakker wordt, dan is het ook altijd een klein beetje licht in de kamer. Dat kan veel nachtelijke problemen helpen voorkomen. Zo kan je dus ook zelf een stuk beter doorslapen. Dat heb je ook nodig.


Voldoende aandacht geven


Tot slot is er nog een goede tip uit de oude doos waar je helemaal geen technologie voor nodig hebt. Voor veel kleine kinderprobleempjes geldt dat ze ook op te lossen zijn met wat aandacht voor je kind. Het is vaak zo dat de wijsheid van een ouder alles is wat nodig is om bepaalde dingen tot een goed einde te brengen. Luister dus naar je kind en doe er ook iets mee. Dit kan je in allerlei vormen gieten. Je kan bijvoorbeeld een spelletje doen, of gewoon even stoeien, of alleen maar knuffelen om al veel te bereiken. Quality time met de kids, is het beste wat er is 😉Bron