Zo haal je meer uit je buitenverlichting

Met de juiste buitenverlichting worden wonen en werken een stuk aangenamer, dat spreekt voor zich. Vaak onderschatten mensen jammer genoeg het belang van goede verlichting in de tuin of rond het bedrijf, dus maak zeker niet dezelfde fout.

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor leuke verlichting buiten op het terras, bij je winkel of restaurant of in de tuin? Hieronder lees je meer.

3 tips voor de beste buitenverlichting

1. Kies zo veel mogelijk voor LED-verlichting

Tegenwoordig kan je er niet meer omheen: LED-verlichting is overal te koop en dat is natuurlijk niet zomaar. Met goede LED-verlichting bespaar je geld, maar je hebt ook nog eens keuze uit een breed aanbod aan mogelijkheden.

Wat dacht je van een compleet LED scherm voor buiten om je terras of tuin extra opvallend te maken? Voor bedrijven zijn LED displays voor wandmontage dan weer een goede optie, vooral omdat je zo de aandacht trekt van voorbijgangers.

2. Warm of koud licht?

Bij de zoektocht naar de juiste buitenverlichting moet je ook letten op de sfeer die met het licht wordt gecreëerd. Hierbij is het van belang dat je het verschil beseft tussen warm en koud licht.

Warm licht doet het terras van je huis of bijvoorbeeld je restaurant extra romantisch ogen en kost over het algemeen minder. Een kouder licht is iets feller, maar wel perfect als je een moderne indruk wilt geven. Kies op basis van jouw gewenste sfeer en (huis)stijl en je kan geen miskoop begaan.

3. Creëer een ruimtelijk effect

Licht op zich is belangrijk om de juiste atmosfeer teweeg te brengen, maar je kunt er ook op ontelbaar veel manieren mee experimenteren. Zo creëer je bijvoorbeeld een optisch diepte-effect door de positie van je verlichting goed te kiezen.

Eigenaars van restaurants of feestzalen doen er goed aan om hun terras of eetplaatsen buiten extra in de verf te zetten met verlichting achteraan. Op die manier oogt het terras groter en genieten gasten natuurlijk ook van een leuke sfeer.

Hetzelfde kan je doen in je eigen woning, bijvoorbeeld als je een relatief kleine tuin hebt en die iets groter wilt laten lijken. Het ruimtelijke voordeel van verlichting mag met andere woorden niet onderschat worden.

Buitenverlichting kopen? Kies altijd voor kwaliteit

De verlichting in de tuin of op het terras wordt vaak gezien als een detail als het gaat om inrichting, maar het tegendeel is waar. Het loont dus de moeite om te investeren in verlichting van kwaliteit, welke stijlvoorkeur je ook hebt.

Bron