Zo doe je dat! 4 manieren om zakelijke relaties te verrassen


Zo doe je dat! 4 manieren om zakelijke relaties te verrassen

Iedereen houdt van een verrassing. Of het nu gaat om een verjaardagsfeestje, een onverwacht cadeau, of zelfs maar een vriendelijk gebaar, iemand verrassen maakt iemands dag goed. Hetzelfde geldt voor zakenpartners. Je zakenpartners laten zien dat je ze waardeert met een verrassing is een van de beste manieren om effectieve relaties op te bouwen en ze betrokken te houden. In dit artikel kijken we naar vier manieren om je zakenpartners te verrassen.

Stuur onverwachte traktaties

Niets zegt meer “ik waardeer je” dan het sturen van onverwachte traktaties. Of het nu een doos bonbons, taart of koffie is, het sturen van iets lekkers tovert zeker een glimlach op het gezicht van je zakenrelatie. Je kunt een blik of blikjes kopen en daar je traktaties indoen en voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen of feestdagen geven. Dit eenvoudige gebaar laat je medewerkers zien dat je aan ze denkt en hun harde werk waardeert.

Plan activiteiten buiten kantooruren

Waarschijnlijk zie jij je zakenrelaties alleen binnen kantooruren. Je team verrassen met activiteiten buiten kantooruren is een uitstekende manier om iedereen buiten het kantoor te krijgen en samen plezier te maken. Van buitenactiviteiten zoals kampeeruitstapjes tot binnen activiteiten zoals escape rooms, er zijn genoeg mogelijkheden. Niet alleen geeft dit iedereen de kans om buiten het werk een band op te bouwen, maar ook om de dagelijkse sleur te doorbreken. Dit is dus zeker een goede mogelijkheid om je zakelijke relatie mee te verrassen. 

Schrijf een briefje

Wil je iemand gewaardeerd en gemotiveerd laten voelen? Schrijf dan een leuk briefje. Het schrijven van attente briefjes waarin dankbaarheid wordt uitgedrukt voor het harde werk dat ze verrichten voor de organisatie, is erg belonend voor degenen die het ontvangen. Het is ook heel gemakkelijk en kosteneffectief, het enige wat je nodig hebt is namelijk pen en papier. Schrijf bijvoorbeeld dat je trots bent op bepaalde prestaties of samenwerkingen. 

Erkenningsprijzen uitreiken

Tenslotte een manier om je zakenrelatie te verrassen, is door een erkenningsprijs uit te reiken. Het uitreiken van erkenningsprijzen voor verschillende prestaties is een andere goede manier om waardering te tonen voor werknemers en zakenrelaties. Het regelmatig uitreiken van erkenningen zorgt ervoor dat iedereen weet dat zijn bijdrage gewaardeerd wordt door de organisatie en zijn collega’s.

Zakenrelaties verrassen hoeft niet moeilijk of duur te zijn; het vereist alleen wat bedachtzaamheid van jouw kant. Dus verras je zakenrelaties binnenkort met deze tips, want dat zullen ze zeker waarderen.

Bron