TOP 5 BESTE IDEEËN VOOR EEN PERSONEELSFEEST

WAAROM EEN PERSONEELSFEEST?

Personeelsfeesten zijn een belangrijk onderdeel van het bedrijfsleven. Ze zijn niet alleen heel erg leuk, maar hebben ook tal van voordelen voor zowel medewerkers als werkgevers. Waarom is een personeelsfeest de investering waard?

  • Een personeelsfeest motiveert

In de eerste plaats is een personeelsfeest is een geweldige manier om medewerkers te bedanken voor hun harde werk en inzet. Je hebt als werkgever oog voor ieders bijdrage in de organisatie en spreekt je waardering uit. Hiermee bouw je loyaliteit op en kun je iedereen motiveren zich nóg beter in te zetten voor de zaak.

  • Een personeelsfeest verbindt

Daarnaast draagt een personeelsfeesten bij aan teambuilding. Het is belangrijk om een teamgevoel te creëren onder alle medewerkers.  Een personeelsfeest biedt een informele en leuke manier om dit te doen. Het geeft medewerkers de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen. Dit kan de samenwerking en communicatie op de werkvloer verbeteren. Deze verbinding kan uiteindelijk leiden tot betere resultaten en prestaties.

  • Een personeelsfeest ontspant

Ten derde biedt een personeelsfeest medewerkers de kans om te ontspannen en even te weg te zijn uit de waan van de dag en de drukte van het werk. Dit kan stress verminderen en de geestelijke gezondheid van werknemers verbeteren. Als medewerkers zich ontspannen en gelukkig voelen, zullen beter in staat zijn om hun werk te doen en hun taken efficiënter uit te voeren.

  • Een personeelsfeest informeert

Last but not least: een personeelsfeest biedt de gelegenheid om nieuwe ideeën en strategieën te bespreken. Het kan ruimte bieden om feedback te geven en ontvangen. En om nieuwe initiatieven voor te stellen. Door open communicatie te bevorderen, kunnen bedrijven beter begrijpen wat er speelt op de werkvloer en hoe ze het beste kunnen reageren op veranderingen. Onderdeel van een personeelsfeest kan een plenair programma zijn, waarbij je alles kan delen wat nodig is voor weer een geslaagd jaar.

Een personeelsfeest heb je in alle soorten en maten. Het is de kunst om een origineel programma en activiteit te bedenken, die het een onvergetelijk feest maakt voor iedereen. En een personeelsfeest dat past bij jouw bedrijf, jouw werknemers en de bedrijfscultuur. De standaard borrel kennen we allemaal. Wat heb jij jouw medewerkers nog meer te bieden?

Sportiviteit en actie tijdens jouw personeelsfeest

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een kantoorbaan de minimale norm van een half uur per dag bewegen niet halen. Om beweging en gezondheid te stimuleren kun je als personeelsfeest een sportieve(re) dag organiseren. Medewerkers kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en (team)sporten in competitieverband. Goed voor de gezondheid van de werknemers, maar het stimuleert ook teamwork en samenwerking.
Het feest… zit ‘m natuurlijk in de 3e helft!

Teambuildingsdag

Laat medewerkers in spelvorm en in teams tegen elkaar strijden. Hierdoor wordt teamwork gestimuleerd en kunnen medewerkers hun probleemoplossende vaardigheden gebruiken. Door de teams bewust samen te stellen, kunnen collega’s die elkaar niet vaak tegenkomen in het werk elkaar beter leren kennen. Of eventuele gaten tussen afdelingen dichten. De beloning? Die komt aan het einde in de vorm van een hapje en drankje met muziek. Waarbij medewerkers, in een informele setting, hun ervaringen met elkaar kunnen delen.

Een teambuildingsdag kan heel strategisch ingezet worden. Is een organisatie breed team nodig om de puzzel op te lossen? Of een team per afdeling? Hoe goed kent iedereen het bedrijf en de collega’s? Ook kun je het heel inhoudelijk maken. Door bijvoorbeeld de nieuwe strategie van je bedrijf er in te verwerken.

Maatschappelijke betrokkenheid

Of organiseer een sponsorloop, markt, gala waarbij geld ingezameld wordt voor een goede doel. Laat medewerkers bijdragen met vrijwilligerswerk. Stel doelen en ga er samen voor om deze te behalen. Als afsluiter komt iedereen weer samen om dit te vieren, met een fijne (alcoholvrije) borrel natuurlijk.

Welk goede doel past het beste bij jouw organisatie? East Side kijkt graag met je mee. Maatschappelijke betrokkenheid staat iedereen goed!

Culinaire beleving

Heeft jij organisatie een mooi verhaal of een nieuwe buitenlandse partner? Eten en koken lenen zich uitsteken om een verhaal te vertellen. Geef je medewerkers bijvoorbeeld met een kookworkshop de kans om nieuwe gerechten te leren en te proberen. Dit kan een leuke manier zijn om in een informele setting te socializen en tegelijk nieuwe vaardigheden te leren. Ga je liever gelijk aan de borrel, dan kan een cocktail of mocktail workshop ook zeer geschikt zijn. Wat is de signature cocktail van jouw bedrijf?

Wil je als bedrijf je duurzaamheidsbeleid benadrukken? Kies bewust voor een vegetarische of zelfs veganistische workshop.

Thema-feest

Dit blijft een klassieker voor een personeelsfeest. Medewerkers krijgen de kans zich volledig uit te dossen en het werk eventjes helemaal los te laten. Of het nu een tropical of een 80’s party wordt, een bal masque of een zwart/wit feest, een thema-feest staat garant voor gezamenlijke gekkigheid. Iedereen kan zich van een andere kant laten zien.

Zo’n feest kan natuurlijk gevuld worden met entertainment waar de bedrijfsfilosofie in doorvloeit. Een motivational speaker, een magician, een dansgezelschap of muzikanten. Je kan een feest zo groots maken als jou past.

KORTOM, ORGANISEER SNEL EEN PERSONEELSFEEST!

Een personeelsfeest is een essentieel onderdeel van de bedrijfscultuur en biedt tal van voordelen voor werknemers én werkgevers. Bedrijven die investeren in een personeelsfeest kunnen profiteren van verbeterde presentaties, betere communicatie, sterkere teambuilding, verhoogde loyaliteit en meer ontspannen werknemers. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt een uitstekend middel om je waardevolle kapitaal, namelijk de mensen, aan je te binden. Dus waar wacht je nog op? Organiseer samen met East Side een personeelsfeest en ontdek zelf hoe het kan bijdragen aan een positieve werkomgeving!

 

Bron