Technologie die het leven gaat veranderen

Er zijn al veel technologische ontwikkelingen die ons leven duidelijk hebben verandert. En er zullen er nog meer volgen. Zo hebben student van het TU Delft een hyperloop ontwerp gemaakt. Een hyperloop is een buis waarin zwevende treinen passagiers kunnen vervoeren. De trein kan een snelheid van ongeveer 1200 kilometer per uur halen, en zal dan binnen no-time in Parijs zijn. De treinen (ook wel Pods genoemd) kunnen zweven door magnetische kracht, en er wordt verwacht dat er al snel werkelijkheid van wordt gemaakt. Het zou natuurlijk ideaal zijn als je even snel naar Parijs kan, sterker nog, als dit in Utrecht gebouwd wordt ben je in 30 minuten in Parijs.

Reizen naar de planeet Mars

Vroeger zouden mensen je voor gek verklaren als je zei dat reizen naar een andere planeet mogelijk was. Maar mensen zoals Elon Musk zijn hier echt mee bezig. In 2050 willen mensen zoals Elon Musk al leven op Mars hebben, en ze zijn nu veel onderzoek aan het doen om dat mogelijk te maken. Zo worden er mensen gerekruteerd om als eerste persoon naar de planeet Mars te gaan, en daar te blijven wonen. De reis naar Mars duurt ongeveer een half jaar, als de planeet het dichtstbij aarde staat uiteraard.

Leven in de matrix

Onderzoekers zijn er mee bezig om leven in de matrix mogelijk te maken. Dit wil zeggen dat we dan de technologie hebben om ons brein te verbinden met een computer en je dus kan leven in een wereld die gesimuleerd is. Maar films en onderzoekers zoals Stephen Hawking waarschuwen dat de kunstmatige intelligentie tegen ons zal keren. Veel mensen denken ook dat we al in een simulatie leven, en sommige wetenschappers achten deze kans zelfs 50%. Zij denken dat mensen bestaan voor evolutionair of sociaal onderzoek, maar misschien ook wel voor de lol.

Bron