Nieuw-Zeeland 0-1 Filipijnen: WK vrouwen 2023 – live | WK vrouwen 2023

Sleutel evenementen

Fulltime: Nieuw-Zeeland 0-1 Filipijnen

90+6 min: Daar is het! Ongebreidelde vreugde voor de Filipijnen! Ze hebben een eerste WK-overwinning, dankzij Sarina Bolden’s enige doelpunt van de wedstrijd! Geweldige scènes in Wellington!

90+5 min: De Filipina’s hangen aan een zijden draadje… McDaniel valt op de bal, en dat zou het wel eens kunnen zijn!

90+4 min: Bott laat vliegen van kilometers ver. Gemakkelijk voor McDaniel. Dat lijkt erop dat het de verkeerde beslissing was van Bott.

90+3 min: WAT EEN BESPARING DOOR MCDANIEL! Misschien heeft ze wel de wedstrijd voor haar team gewonnen! Ze steekt een grote hand uit en draait Jale’s zijwaartse volley rond de paal! Nogmaals, wat een redding!

90+2 min: De Filipijnse bank kan het niet meer aan – ze staan ​​op hun benen, nagelbijtend. Ze zijn zo dichtbij….

90+1 min: De bal pingelt van Harrison af en Nieuw-Zeeland krijgt een hoekschop… Wilkinson is er, McDaniel komt! Maar de Ferns-spits kan haar kopbal niet op doel richten en gaat naast!

90 minuten: We gaan de toegevoegde tijd in. Kunnen de Filippijnen vasthouden aan de overwinning? Nog vijf minuten te spelen.

88 minuten: De tijd tikt weg. Nog steeds dringt Nieuw-Zeeland naar voren. Longo handgrepen per ongeluk op de rand van de doos en de Filpinas krijgen wat uitstel.

87 minuten: Frilles is hier doorheen! De vlag hangt – ze staat ver buitenspel – maar ze speelt door. De vlag gaat naar beneden, de bal raakt de achterkant van het net, maar dan gaat de vlag weer omhoog en telt hij niet!

85 minuten: Kans voor de Filippijnen nu, maar Frilles kan niet profiteren van een mislukte goedkeuring. Toch is het doelpunt van Bolden in de 24e minuut het verschil tussen de twee partijen.

83 minuten: Nieuw-Zeeland is overgeschakeld naar een 3-4-3 in een wanhopige poging om iets van dit spel te redden.

82 minuten: Doelpuntenmaker Bolden wordt weggehaald, samen met Cowart. Op komst Bugay en Frilles. Ook Nieuw-Zeeland voert een wijziging door: Percival uit en Jale aan.

81 minuten: Nieuw-Zeeland drukt nogmaals naar voren. Chance beproeft haar geluk vanaf de rand van het strafschopgebied, maar ze komt te onder de bal, die over de lat vliegt.

80 minuten: In de laatste 10 minuten, en de kansen op een thuisoverwinning worden elke minuut kleiner.

78 minuten: Dit is geweldig om naar te kijken. Esson verprutst een klaring een beetje, maar de Filippijnen kunnen er niet van profiteren. Recht naar de andere kant, en Wilkinson gaat naar beneden, maar de scheids geeft het niet. Boe’s rinkelen. Meer veranderingen staan ​​voor de deur.

76 minuten: Chance springt weg, maar ze mist dit keer het tempo om te ontsnappen aan Randall, die zes minuten geleden met Annis inviel en ik merkte het niet.

75 minuten: Hier is weer een vrije trap voor Nieuw-Zeeland. Bowen dinkt het weer naar voren richting Wilkinson, die er een kop (of is het een schouder?) tegen krijgt. Recht in de handen van McDaniel!

73 minuten: Chance wordt opnieuw duidelijk, maar opnieuw wordt haar voorzet licht doorgesneden en de bal zweeft recht in de handen van McDaniel.

71 minuten: De Filipijnen hebben 20 minuten de tijd om de beroemdste overwinningen te boeken. Ondertussen laat de technologie zien hoe dichtbij dat buitenspel was – Wilkinson’s bovenschouder lijkt buitenspel te zijn geweest.

69 minuten: Het dak ging er even af! Nog steeds zoekt Nieuw-Zeeland naar een gelijkmaker.

Afgekeurd doelpunt!

68 minuten: Jacqui Hand denkt dat ze het niveau van Nieuw-Zeeland heeft bereikt! Riley pompt de bal naar Wilkinson, die er buitengewoon goed in slaagt de bal van de doellijn te halen voordat hij naar Hand buigt, die naar huis knikt! Maar het is afgeschreven, want het blijkt dat Wilkinson buitenspel stond na de pass van Riley. Van opgetogenheid naar leeglopen in enkele seconden voor het thuispubliek!

68 minuten: Chance rent weer naar Barker en neemt haar aan. Maar haar laatste bevalling drijft te dicht bij McDaniel, die dankbaar beweert.

67 minuten: Hier komen echter de Filippijnen – ze zijn op geen enkele manier een uitgeputte aanvalsmacht! De voorzet van Harrison is redelijk, maar de verdediging van de Varens rekent er deze keer mee af.

66 minuten: Dit wordt nu spannend, nu Nieuw-Zeeland naar voren duwt op zoek naar een gelijkmaker en de achterlijn van de Filipijnen wordt uitgerekt.

65 minuten: Oeh! Nieuw-Zeeland komt dichterbij! Opnieuw is er Chance bij betrokken – haar pass achter de Filipijnse verdediging is centimeters perfect… Hand pakt het de eerste keer, maar ziet haar poging terugslaan op de paal en recht in de handen van McDaniel!

63 minuten: Het lijkt erop dat de Filipijnen iets gaan veranderen – Isabella Flanigan vervangt Eggesvik.

61 minuten: Chance heeft misschien het geluk hier geen geel te zien terwijl ze in een schoen op McDaniel op de doellijn vertrekt, terwijl Barker de bal terugleidt naar haar keeper.

59 minuten: Een andere kans! Bott speelt een doordringende bal in het pad van Wilkinson, die het lijkt te gaan bereiken totdat McDaniel, die haar lijn heeft afgepakt, er als eerste is om een ​​glijdende klaring te maken!

57 minuten: Oeh! Beste kans van de wedstrijd voor Nieuw-Zeeland! De corner wordt anders gespeeld, terug naar Bott in plaats van recht in het strafschopgebied. Het geeft haar een betere hoek om de bal af te leveren, en het werkt als Wilkinson daar komt, maar kan haar kopbal alleen over de lat sturen! Centimeter verwijderd van een gelijkmaker!

56 minuten: Chance heeft een grote impact op dit spel. Ze is bereid haar marker te verslaan en haar te verslaan. Weer een corner gewonnen.

54 minuten: Nog een e-mail, deze van Benhar Limpasan Jr. “Ik kan me inleven in wat Hannah voelt, zelfs als ze Man United steunt (ahem Liverpool-fan hier), het is tien jaar geleden dat ik kennismaakte met de MBM via het WK 2010 en aangezien ik aan het werk ben, kan ik alleen een glimp opvangen van het spel en alleen vertrouwen op je liveblog. Ik zal dit waarschijnlijk voor altijd onthouden, want ik zag de doelupdate voor het eerst in de Guardian, net voordat ik het doel daadwerkelijk zag. Graag van dienst!

52 minuten: McDaniel is minder beheerst dan voorheen, aangezien ze nu een Nieuw-Zeelandse hoek probeert weg te slaan. Geen grote drama’s echter, en de Filipina’s ruimen hun linies op.

51 minuten: “Hoi Mike.” Hoi Peter O. “Hoe luidt het gezegde? Fortuin in het voordeel van de Bolden? In dit geval zeer zeker! Maar deze helft is op dezelfde manier begonnen als de eerste – met de Filippijnen die de druk van NZ opzuigen.

50 minuten: Het verdwijnt snel als McDaniel gemakkelijk de vrije trap claimt, die veel te dicht bij de Filippijnse keeper was.

49 minuten: Wat een run met de hand! Ze slaat één uitdaging over, maar de tweede, van Beard, zet haar op haar kop. Baard krijgt geel voor haar problemen. En Nieuw-Zeeland heeft nog een kans om een ​​bal in het vak van de Filipijnen te krijgen. Opwinding bouwt zich op in het publiek…

48 minuten: Hoekschop van Percival zwaait over… Bowen gaat over in het strafschopgebied, maar zij is degene die bestraft wordt. Vrije trap gegeven op de Filipijnse wijze.

47 minuten: Longo was er meteen bij toen ze Wilkinson wegstuurde langs de linkerzijde van Nieuw-Zeeland. En dan raakt Chance erbij betrokken en wint een hoekschop met zo ongeveer de eerste aanraking!

Tweede helft onderweg

46 minuten: Terug onderweg bij de Cake Tin! En Nieuw-Zeeland heeft de veranderingen aangekondigd in een poging om hier weer in te komen. Twee vervangingen gemaakt door coach Jitka Klimkova – Longo en Chance voor Riley en Hassett.

Geniet je van de verslaggeving van de Guardian over het WK vrouwenvoetbal? Dit liveblog is alleen mogelijk dankzij financiering van onze fans over de hele wereld. We hebben geen betaalmuur, dus alles wat we publiceren is open en gratis voor iedereen. In tegenstelling tot zoveel anderen is The Guardian enorm onafhankelijk – wat betekent dat we geen eigenaar van een miljardair hebben die ons kan censureren.

Financier vandaag kwaliteitssportjournalistiek van The Guardian vanaf slechts £ 1. Het duurt minder dan een minuut, maar maakt een enorm verschil.

Steun de Voogd

Rust: Nieuw-Zeeland 0-1 Filipijnen

45+5 min: Daar gaat het fluitje! De Filipina’s leidden bij de rust dankzij die kopbal van Sarina Bolden – het allereerste WK-doelpunt van haar land.

45+4 min: Bowen’s hoge bal naar voren wordt echter duidelijk gekopt en dat zou dat moeten zijn voor de eerste helft. Nee, wacht, Percival slaat een halve volley, maar het is geen zuivere slag en McDaniel claimt gemakkelijk.

45+3 min: Steinmetz wordt gestruikeld door Guillou en de Ferns krijgen aan het einde van deze helft de kans om een ​​bal in het strafschopgebied te pompen…

45+1 min: Oeh! Guillou bedenkt een schietkans voor zichzelf – hij vliegt deze keer naast de staander, maar dat zou moeten dienen als een nieuw waarschuwingsschot voor de Nieuw-Zeelandse verdediging!

45 minuten: Vier minuten extra speeltijd aan het einde van de eerste helft. Alen Stajcic zal zeker verheugd zijn om zijn aanvallers terug in de kleedkamers te krijgen met deze voorsprong intact.

Alen Stajcic, Hoofd Coach van de Filipijnen Foto: Hagen Hopkins/FIFA/Getty Images

43 minuten: Nieuw-Zeeland heeft zes doelpogingen gehad. De Filippijnen hebben net die van Bolden gehad.

42 minuten: Dit is een mooie e-mail van Hannah Inserto. “Ik volg de Guardian bijna elke week van minuut tot minuut voor Man U, maar dit raakte me en bracht me in tranen bij het zien van ons land en die score en die naam. Laban Filipijnen. Maakt niet uit wat de score zal zijn aan het einde van 90 minuten. Dit voelde goed.” Wat een moment voor het voetbal in de Filipijnen.

40 minuten: Oeh! Hassett passeert haar marker aan de linkerkant en vuurt een lage voorzet in, dat is centimeters verwijderd van Wilkinson! McDaniel claimt, en de Filippijnen hopen de rust te halen zonder nu toe te geven.

Betsy Hassett uit Nieuw-Zeeland in actie
Betsy Hassett uit Nieuw-Zeeland in actie Foto: Catherine Ivill/Getty Images

39 minuten: Simon Chamberlain heeft gemaild. “Ik ben op de grond, het lawaai van het publiek komt heel erg van de Filipijnse fans sinds het doelpunt.” Bedankt voor de update Siemon. Ze hebben reden om luidruchtig te zijn.

38 minuten: Het geluidsniveau neemt toe als Riley een voorzet geeft… het is gewist, maar dan draait Bowen op de gerecycleerde bal en ziet haar momentopname naast het doel stuiteren!

37 minuten: Harrison weet op briljante wijze twee uitdagingen op de rechterflank te omzeilen, maar veel verder komt ze deze keer niet.

36 minuten: Bott levert nu een bal richting Wilkinson, maar die wordt overgeslagen. Baard vormt zich om erbij te komen, maar trekt zich terug en laat het helemaal doorlopen tot aan McDaniel. Het is een ander spel sinds het doelpunt.

34 minuten: Een beetje meer informatie over de doelpuntenmaker, Sarina Bolden.

Bolden

33 minuten: Er is veel lawaai vanaf de tribunes. Ik weet niet of dat de fans uit Nieuw-Zeeland zijn of die uit de Filipijnen. Het is een fatsoenlijk uitziend publiek in Wellington, als gevolg van de over het algemeen sterke kaartverkoop voor het toernooi.

31 minuten: Het is spel op hier, zeker. De Filippijnen lijken er veel moed in te hebben gestoken om de leiding te nemen, en terecht.

29 minuten: Eggesvik kan zichzelf ongelukkig prijzen om geen vrije trap te winnen, maar de Filipina’s zetten door en nadat Esson er niet in slaagt te overtuigen met een stoot, breekt er paniek uit in het Nieuw-Zeelandse strafschopgebied. De bal speelt een beetje flipperkast en Harrison zwaait er met een laars naar! Geblokkeerd!

Bron