Kan haarparfum in de plaats komen van premiumgeuren? | Geur

De hack
Kies een haarparfum om je de voordelen van je favoriete parfum te geven voor een fractie van de prijs.

De test
Hoewel sommige mensen parfum bijna als een bodyspray zien, is het voor geurfans zoals ik veel meer dan dat. En niets ruikt zo lekker als het origineel. Voorbeeld: Aldi’s kijk op de klassieke Jo Malone Pomegranate Noir-kaars, die voor mij totaal anders ruikt. Dus wat kun je doen als je de kwaliteit van je parfum wilt behouden, maar iets minder wilt betalen? Maak kennis met haarparfum. De verkoop ervan is gestegen bij toonaangevende retailers en het heeft meer dan 117,8 miljoen views op TikTok.

Het is in wezen een lichtere versie van de originele geur, gemaakt om het haar te parfumeren, maar traditioneel gezien als een extravagantie, gericht op degenen die alles hebben. De formuleringen kunnen verschillen van traditionele geuren (vaak bevatten haarparfums minder uitdrogende alcohol en hebben ze voedende ingrediënten toegevoegd), maar cruciaal is dat ze ook veel goedkoper zijn.

Ik spuugde Byredo’s Bal D’Afrique-haarparfum (£ 58 voor 75 ml) op één pols en het originele parfum (£ 140 voor 50 ml) op de andere. De haarmist was tegen het einde van de dag duidelijk lichter, maar het was ook de perfecte hoeveelheid geur voor de zomermaanden. Het werd in mijn haar geneveld en betekende dat ik elke keer dat ik mijn hoofd draaide een vleugje geur kreeg.

Het vonnis
Een enorme overwinning. Ik heb altijd liever een kleinere hoeveelheid van het echte, en dit is een uitstekende manier om dat te doen. Dus voor degenen die in economisch moeilijke tijden hun favoriete geuren willen blijven kopen, is dit een wetenswaardige hack.

Bron