Hoe een digitaal planbord je werk efficiënter maakt

Een planning maken in een Excel bestand of op papier is erg tijdrovend en vaak onoverzichtelijk. Met een online planbord, bespaar jij jezelf gedoe en moeite en wordt het maken van planningen een stuk efficiënter en makkelijker.

Een duidelijk overzicht met een digitaal planbord

Het inplannen van werknemers of afspraken is volgens veel mensen een groot gedoe, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. De mensen die dit vinden maken hun planningen hoogstwaarschijnlijk op papier of in een Excel-bestand. Dit is voor kleine bedrijven met werknemers die op één hand te tellen zijn, maar zodra het bedrijf begint te groeien wordt dit alsmaar lastiger. Het overzicht verdwijnt dan en het is niet meer duidelijk wie wanneer precies moet werken. Hierdoor worden er sneller fouten gemaakt en kost het erg veel tijd om een planning te maken. Met een digitaal planbord wordt je door het programma een beetje geholpen bij het maken van de planning, waardoor je naast een duidelijk overzicht ook veel minder tijdrovende planning krijgt.

Altijd alles bij de hand met een werkbonnen app 

Met een werkbonnen app voorkom je dat werkbonnen verloren gaan en data wordt vergeten. Zo heb je altijd alles bij de hand en voorkom je dat bepaalde kosten over het hoofd worden gezien of kwijt worden geraakt. Samen met een gedigitaliseerd planbord kan dit je werk een stuk eenvoudiger en efficiënter maken. Met een gedigitaliseerd planbord kun je namelijk een optimale personeelsbezetting creëren, omdat de tool altijd aanpast wanneer mensen zich ziek melden of als er dingen uitlopen. Bij een papieren planning is het vaak onhandig als er plotselinge veranderingen optreden en ook in een Excel bestand is het niet altijd even duidelijk wanneer er iets wordt veranderd. 

Minder werklast voor één persoon

Met een planning in Excel of op papier is er over het algemeen vaak één persoon die de planning regelt. Hierdoor is er voor andere werknemers een minder goed overzicht en is het minder duidelijk wanneer er veranderingen worden doorgevoerd. Bovendien kost het erg veel tijd om alles zelf in te plannen. Met een digitale tool kunnen alle werknemers bij wijze van spreken veranderingen aanbrengen als dit nodig blijkt te zijn. Dit is ook nog eens een stuk sneller dan wanneer dit met de hand gedaan moet worden. Iedereen krijgt met de digitale tool een handig overzicht waarin duidelijk te zien is wie wanneer wat doet. Zij kunnen dan direct aangeven wanneer zij wel of niet kunnen komen werken.

Bron