French Open dag vijf: Sinner in strijd van vijf sets, Swiatek en Rybakina winnen – live | Franse Open 2023

Sleutel evenementen

Dimirtrov heeft Ruusuvuori 6, 3 en 4 verslagen; hij speelt vervolgens Sinner of Altmaier.

Volgende op Chatrier: Océane Dodin tegen Ons Jabeur.

Swiatek zegt dat het moeilijk was met de wind en dat ze zich moest aanpassen, maar ze is best tevreden met hoe ze in set twee speelde, nadat ze van set één had geleerd. Op de vraag hoe ze kinderen zou kunnen adviseren om met die omstandigheden om te gaan, zegt ze dat ze het eerst moet uitzoeken, maar anders moet je op klei geduldig blijven en ‘het gewoon voelen’. Gisteren was ze jarig, maar ze houdt niet van feesten, dus hield ze het rustig en genoot ze van de kleine cadeautjes van haar team.

Iga Swiatek [1] verslaat Claire Liu met 6-4 6-0!

De kampioen rolt verder en ze ontmoet vervolgens Xinyu Wang.

Iga Swiatek uit Polen in actie tijdens haar overwinning. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters

Altmaier heeft er maar één nodig! Sinner serveert, hij gooit een geweldige return dicht bij de zijlijn, ontketent nog een bruut en dat zijn twee sets per stuk! Wat een prestatie is dit van de Duitser, die zich gemakkelijk had kunnen terugtrekken na het verlies van een 7-0 breaker of een 601 set, maar niets van dien aard deed! Een shoot-out is het, en dit was een fantastische wedstrijd.

Echt niet! Een andere verblindende backhand van Altmaier, langs de lijn van diep in het veld, is te goed en Sinner netten! Dat is 6-4 en twee instelpunten!

Bij 3-3 in de breker pakken Altmaier en Sinner een drankje – Ik hoop dat het een stijve is, want ze hebben gewerkt, de klok geeft vier uur en zeven minuten aan. En kijk eens! Een andere briljante backhand van Altmaier zorgt ervoor dat de bal over het net en Sinner-netten zakt! Dat is de minibreak, maar bij 5-3 mist Altmaier met de backhand en staan ​​we weer op service.

Swiatek breekt tegen voor 6-4 5-0 en zo goed is ze: ze kan tegenstanders verwoesten door zo goed als goed te spelen.

Geweldige persconferentie met Kayla Day, die Madison Keys versloeg en de derde ronde bereikte in haar eerste slam-hoofdtoernooi sinds de US Open 2017 toen ze 17 was.

“Elke keer dat ik probeerde terug te komen, voelde het gewoon alsof er iets anders zou gebeuren.” pic.twitter.com/np6xPlSIzs

— Tumaini Carayol (@tumcarayol) 1 juni 2023

Thiago Wild zei dat het gisteren nog niet het moment was om over zijn zaak van huiselijk geweld te praten, volgens UOL Esporte is zijn zaak sinds april vastgelopen omdat hij niet op de verschillende adressen is geweest, op voorwaarde dat de 3 keer Rio-rechtbanken hebben geprobeerd hem te dagvaarden https //t.co/boxOCrZ54Q

— Tumaini Carayol (@tumcarayol) 31 mei 2023

Nishioka heeft Purcell in vier verslagen en ontmoet daarna Pella of Seyboth Wild; ze staan ​​gelijk bij een set all en op service in de derde.

Tiafoe dient inderdaad uit om lief te hebben, dus hij en Karatsev zijn 1-1; Swiatek houdt stand voor 6-4 4-0, maar lijkt niet gecharmeerd van hoe ze speelt, en Sinner blijft door deuce hangen voor een breaker. Altmaier zal daar blij mee zijn aangezien hij matchpoints heeft gekregen.

Altmaier begeleidt een mooie backhand-terugkeer langs de lijn voor deuce, juist als Tiafoe Karatsev breekt dankzij een 30-40 double; bij 5-3 zal hij nu serveren om de match op één set per stuk gelijk te trekken.

Bedankt Tom en nogmaals hallo – Sinner is 30-all en serveert voor een derde breaker op vier.

Weer een ander Altmaier v Sinner-spel gaat naar meerdere deuces – alleen de twee deze keer – terwijl Altmaier de leiding met 6-5 vasthoudt, brullend tegen zichzelf en het publiek terwijl hij dat doet. Je ziet zijn kansen om deze set nu te pakken te krijgen en de wedstrijd in een beslissende positie te brengen.

En daarmee geef ik je terug aan Daniel.

Terwijl ik verdiept was in dat Sinner-servicespelSwiatek brak Liu vroeg in de tweede set en leidde met 3-0, en Bernarda Pera voltooide een 3-6, 6-4, 6-3 overwinning op het 22e reekshoofd Donna Vekic.

Altmaier breekt terug tegen Sinner voor 5-5, vierde set. Altmaier heeft onvermoeibaar gevochten in deze wedstrijd en hij vecht zich een weg naar een breekpunt. Sinner redt opnieuw met een behendige drop-volley op het net en vervolgens brengt een sterk serve-volley-spel hem naar matchpoint. Altmaier redt dat vervolgens in een buitengewone rally die hij wint wanneer een netcord langs een oprukkende Sinner afbuigt. Maar zijn vasthoudendheid verdiende dat geluk. Matchpoint nr. 2 volgt, maar Sinner verspilt dit ook met een overgeslagen backhand. En nu heeft Altmaier een breekpunt dankzij een sterke forehand op de crosscourt, die hij omzet wanneer Sinner een forehand naast crasht. Wat een wedstrijd.

En ik schijn Sinner omgekeerd te hebben vervloekt in een winnende positie, want Altmaier’s zinderende forehand langs de lijn is net uit. Hij zal nu serveren voor de wedstrijd bij 5-4.

Ondertussen gaat Tiafoe v Karatsev met opslag in de tweede set op 3-3, en Donna Vekic staat op de rand van 3-5 in de beslisser tegen Bernarda Pera.

Swiatek stoeit naar drie setpoints met die pestende voorhand van haar, en bekeert zich bij de eerste gelegenheid tot wint de eerste set met 6-4. Het is echter geen picknick geweest voor het beste zaad.

Sinner krijgt twee breekpunten op weer een slopende Altmaier-servicegame, maar de Duitser trekt hem over het hele veld om de eerste te redden, en ook de tweede. Sinner verdient breekpunt nr. 3, maar de krachtige service van Altmaier door het midden redt ook dat punt. Misschien zijn we hier nog wel een keer…

En hij heeft een punt:

Terug naar Suzanne-Lenglen, een episch Altmaier-servicespel gaat naar zeven deuces en duurt meer dan een kwartier, de Duitser pompt zichzelf op en brult naar de menigte op elk succesvol punt voordat hij uiteindelijk een enorm belangrijke greep verovert. Hij leidt met 4-3 met de wedstrijd op opslag in de vierde set.

Dimitrov zwerft over de banen en heeft nu twee sets voorsprong op Ruusuvuori, en de nr. 23 reekshoofd, Ekaterina Alexandrova, heeft de eerste set tegen Anna-Lena Friedsam met 6-2 gewonnen.

Frances Tiafoe heeft een vroeg probleem op te lossen. Hij verloor de eerste set van Aslan Karatsev met 3-6. Een ander reekshoofd in de problemen is Donna Vecic, de Kroatische nr. 22 reekshoofd, die in de beslisser uitvalt tegen Bernarda Pera uit de VS in de beslisser bij 0-2.

Oh, en Swiatek breekt terug en leidt met 4-3. Paniek voorbij

Wauw! Wat is er aan de hand met Iga Swiatek? Twee keer overhit ze de forehand en voor je het weet heeft Claire Liu nog drie breekpunten. Ze redde de eerste met een vernietigende forehand met topspin naar de hoek, maar niet de tweede toen een zachte bal in het net terechtkwam. Het is 3-3, eerste set, elk twee pauzes.

De mojo van Sinner is hersteld – en hij is een boeiende speler om naar te kijken, zelfs als hij gewoon achterblijft en vanaf de achterkant van het veld naar binnen gaat – als hij terugbreekt en zijn service overtuigend vasthoudt voor 3-3 in de vierde. Ondertussen heeft Vekic v Perra een beslissing genomen nadat de niet-geplaatste Amerikaan de tweede set met 6-4 wint.

Een onderbreking van de service op Court Simonne-Mathieu – het 12e reekshoofd, Francis Tiafoe, is gebroken door de niet-geplaatste Aslan Karatsev en loopt met 4-2 achter. De ongeplaatste Rus is hier nooit verder gekomen dan de tweede ronde. En Swiatek heeft een wankel op haar service, Liu pakt een breekpunt en pakt het wanneer de beste geplaatste een gereglementeerde forehand oplevert. Swiatek leidt met 3-1

Bedankt Daniël. En jij doet mee als het spel van Jannik Sinner Het ziet er naar uit dat hij nogal rafelig is geworden, ongedwongen fouten die op onverwachte momenten opduiken, maar hij staat in ieder geval op het bord in de vierde set na een stand van 30. Daniel Altmaier leidt met 3-1 en Sinner staat twee sets voor. Ondertussen op Chatrier, Iga Swiatek als gebroken Claire Liu opnieuw en marcheerde heerszuchtig naar een 3-0 voorsprong.

Net als ik me afmeld om de kamploop te doen en wat te lunchen, Swiatek breekt Liu in de eerste game; welkom bij Chatrier oude vriend! Maar anders, hier is Tom Davies om je door het volgende uur te helpen.

Vekic pakte de eerste set op Pera, die met 4-3 leidt met een break in de tweede; Dimitrov heeft Ruusuvuori niet alleen terug gebroken in set twee, maar heeft hem ook opnieuw gebroken voor 3-1, nadat hij de eerste verloor in een breker; en Nishioka, 2-1 achter Purcell, leidt met 3-2 in de vierde, met een break. Oh, en op Lenglen reageert Altmaier goed op de schok van die ineenstorting van de derde set en verdient hij een breekpunt … dat hij voor 2-0 neemt! Deze wedstrijd is nog niet voorbij!

Op Chatrier is Swiatek v Liu afwezig; op Mathieu, Karatsev v Tiafoe zijn 1-1 en zijn ook net begonnen.

Born Coric [15] verslaat Pedro Cachín 6-3 4-6 4-6 6-3 6-4!

Dat is een kolossale overwinning voor de Kroaat – van een 2-1 achterstand komen om het op te nemen tegen een gravelspecialist is geen grap, vooral niet in armcondities gedurende uren en 23 minuten. Vervolgens ontmoet hij Etcheverry.

Tja, wie zag dat aankomen? Sinner snelt door set drie en pakt de stand met 6-1, en Altmaier moet er nu twee op rij winnen. Plots verdwijnt een hechte match.

Ruusuvuori heeft de eerste set op Dimitrov 7-4 gewonnen in een breaker, vervolgens gebroken in de eerste game van de tweede. Net toen Coric het leek te redden, zit mijn acca in de problemen.Bron