Filipijnen v Zwitserland: Wereldbeker Dames 2023 Groep A – live updates | WK vrouwen 2023

Sleutel evenementen

Doel! Filipijnen 0-2 Zwitserland (Piubel 64)

64 minuten: Daar is het! Het zit eraan te komen! Piubel legt de laatste hand aan na heroïsch keepen van McDaniel die eerst Crnogorcevic en daarna Sow van dichtbij ontkent! Ze kan niets doen aan de derde poging van Piubel, want die valt vriendelijk voor de Zwitser en ze knalt dankbaar naar huis!

64 minuten: Piubel heeft nu een grote kans om te scoren! Maar haar poging van dichtbij wordt geblokkeerd… de druk neemt toe.

62 minuten: Zwitserland heeft deze tweede helft veel meer controle over het spel. Ze houden het balbezit goed en de Filipijnen hebben momenteel moeite om het in bezit te krijgen.

60 minuten: Bachmann lijkt haar eigen geluk te zoeken met een speculatieve inspanning op lange termijn, maar het is hoog en ver van het doel.

59 minuten: Kans hier nu voor Sow nadat hij is gevonden door de lange bal van Crnogorcevic, maar de verdediging van de Filipijnen houdt weer stand. De kans is op dit moment klein en ver weg.

57 minuten: Crnogorcevic pingt een mooie steekpass richting Reuteler, maar ze heeft hem niet onder controle. Even later vuurt Reuteler een voorzet in het strafschopgebied die Sow op het einde krijgt, maar opnieuw heeft keeper McDaniel geen last.

55 minuten: De Filipijnen proberen zich een weg uit de achterhoede te spelen, maar Zwitserland oefent druk uit en goed en al snel komen Beard en Long in de problemen.

53 minuten: Walti krijgt een klap op het hoofd van de bal terwijl ze op de grond ligt. Niets kwaadaardigs van de Filippijnse speelster – ze probeerde gewoon de bal weg te krijgen.

50 minuten: De bal komt over, Buhler komt er volgens mij met haar hoofd naar toe, maar de bal mist richting en de Maldita’s slaan hem weg.

49 minuten: Piubel en Reuteler combineren goed op rechts en Crnogorcevic is niet ver verwijderd van haar hoofd op de kruising. Hoekbal!

48 minuten: Zwitserland is deze helft met opzet naar buiten gekomen. Maritz drijft de kist in, maar Barker is er om een ​​opening weg te hameren.

Ben Limpasan heeft gemaild om een ​​geldig punt te maken. Bedankt Ben. “We zouden het op prijs stellen als je ons team de Malditas zou noemen, de bijnaam die de Filippijnse fanbase al lang ons vrouwenteam noemt. Ja, het management kan aanhoudend pushen met de bijnaam ‘Filipinas’. Het management doet geweldig werk door het team te financieren, maar we waren dol op en waren trots op ons team lang voordat ze probeerden een nieuwe naam te geven. Roger dat Ben.

46 minuten: En we zijn weer onderweg in Dunedin. Geen veranderingen om u over te vertellen, van beide kanten.

Geniet je van de verslaggeving van de Guardian over het WK vrouwenvoetbal? Dit liveblog is alleen mogelijk dankzij financiering van onze fans over de hele wereld. We hebben geen betaalmuur, dus alles wat we publiceren is open en gratis voor iedereen. In tegenstelling tot zoveel anderen is The Guardian enorm onafhankelijk – wat betekent dat we geen eigenaar van een miljardair hebben die ons kan censureren.

Financier vandaag kwaliteitssportjournalistiek van The Guardian vanaf slechts £ 1. Het duurt minder dan een minuut, maar maakt een enorm verschil.

Steun de Voogd

Rust: Filipijnen 0-1 Zwitserland

45+4 min: Daar gaat het fluitsignaal en gaan de teams op weg naar een schijfje sinaasappel met de Zwitser op voorsprong dankzij de penalty van Ramona Bachmann.

45+1 min: Dat is hard voor de Filipina’s, die zich deze helft meer dan staande hebben gehouden. En we hebben eindelijk een doelpunt in de eerste helft van dit toernooi.

Doel! Filipijnen 0-1 Zwitserland (Bachmann 45)

45 minuten: Bachmann scoort! Haar aanloop is langzaam en afgemeten voordat ze haar rechtervoet om de bal wikkelt, McDaniel de verkeerde kant op stuurt en de hoek van het net vindt!

45 minuten: En nu krijgt Bachmann de kans om de impasse te doorbreken, net voor de rust. McDaniel staart haar aan…

44 minuten: De enige verzachtende omstandigheid is dat Sow al virtueel op de grond lag… maar de scheids geeft het toe!

43 minuten: Zeug wordt gevangen door een verdwaalde Cowart-laars in de bak, en hier staat een mogelijke straf op! De scheidsrechter kijkt op de monitor. Het zou me niet verbazen als ze deze geeft!

41 minuten: Nog een kans komt Zwitserland tegemoet bij Maritz lofts een bal in het strafschopgebied richting Crnogorcevic, maar de aanvaller van Barcelona kan er deze keer niets van maken.

40 minuten: Nog steeds geen doelpunten in de eerste helft op dit toernooi. Er resten nog vijf minuten voor een van deze partijen om het record te veranderen.

38 minuten: Harrison is erg laat op Piubel en ze is te laat geboekt voor de onbezonnenheid. De vrije trap wordt genomen door actievrouw Bachmann…. Crnogorcevic maakt contact met een gebogen kopbal, maar hij gaat net naast.

37 minuten: Wat een misser van Crnogorcevic! Dat had eigenlijk de opener moeten zijn, maar de speler met de meeste limieten en topscorer van Zwitserland spant samen om de bal van dichtbij over de lat te schieten! Ze zal hopen dat de Zwitsers die misser niet komen rue.

36 minuten: Bachmann is tot nu toe de uitblinker op het veld. Ze onderzoekt voortdurend de Filippijnse verdediging. Hier is wat meer over haar:

Ramona Bachman

34 minuten: Bachmann maakt pirouettes als een balletdanseres om weg te komen van Quezada, en haar ball through is helemaal niet slecht, alleen zitten geen teamgenoten op dezelfde golflengte.

Tony heeft een e-mail gestuurd vanuit Dunedin. Tony is aan het werk. “Forsyth Barr in Dunedin is het grootste overdekte stadion van Nieuw-Zeeland en naast rugby- of voetbalwedstrijden worden er ook grootschalige muziekshows gehouden, waaronder Elton John, Ed Sheeran en Fleetwood Mac. Bijgenaamd ‘the Glasshouse’, het is in Dunedin, een universiteitsstad met een door studenten geleid nachtleven. Niemand noemt het hier het Glazen Huis. We noemen het de opwindende naam van ‘het Stadion’. In het stadion werd in 2015 het WK U17 voor mannen gespeeld en er was een storm die klonk alsof er machinegeweren werden afgevuurd door het gehamer op het dak.” Dit is het soort voorkennis dat ik gewoon niet op mijn stoel in Sydney heb gezeten.

30 minuten: Bachmann toont een mooie touch om de bal in haar pas te nemen voordat ze centreert voor Crnogorcevic bij de achterpaal. Nog steeds geen finishing touch en de Filippijnen overleven de laatste Zwitserse aanval.

29 minuten: Zwitserland dringt door en probeert de Filippijnse verdediging af te breken. Maritz veroorzaakt problemen aan de linkerkant.

28 minuten: Sow laat vliegen met een zwakke poging die ver naast het doel van McDaniel stuitert. Ondertussen bewijst de techneut dat Guillou inderdaad buitenspel stond bij dat eerdere incident.

27 minuten: Beard gooit het opnieuw in het strafschopgebied… het is een behoorlijke worp die voor verwarring zorgt in de Zwitserse verdediging, maar uiteindelijk weten ze hun linies vrij te spelen.

26 minuten: Maritz wordt nu bestraft voor een beetje aanhoudend gekibbel op Bolden en Philppines krijgt weer een vrije trap.

25 minuten: Crnogorcevic plaagt de verdediging opnieuw… ze vindt Reuteler net binnen. Reuteler hinkt langs een paar blauwhemden maar wederom ontbreekt de finishing touch en mislukt de zet.

22 minuten: Dat is echter een goede bal van Maritz, het vinden van Crnogorcevic aan de Zwitserse linkerkant. Haar bal in het strafschopgebied wordt echter opgeveegd door de Filippijnse verdediging.

21 minuten: Meer netjes benaderingsspel van de Zwitser loopt op niets uit als Walti probeert een eerste bal door te spelen, maar die pingt van haar schoen en regelrecht door naar McDaniel.

20 minuten: Zwitserland lijkt hier verzekerd van balbezit. Ze spelen het nu met een zekere mate van vertrouwen achterin, terwijl ze proberen het schip te stabiliseren na die schrik.

17 minuten: Dit was een zeer bemoedigende start van de underdogs. En zoals we dit toernooi al hebben gezien, mogen we niet verwachten dat alle wedstrijden volgens stand gaan.

16 minuten: Katrina Guillou denkt dat ze hier heeft gescoord – de bal raakt zeker de achterkant van het net na een keurige afronding – maar de buitenspelvlag is gehesen en haar feest zal wreed worden afgebroken. Tv-herhalingen laten zien dat de lange bal haar inderdaad in buitenspelpositie vond.

15 minuten: Wat een bal is dat! Buhler stuurt een heerlijke pass naar voren waar Bachmann op kan rennen… ze beheerst het goed, maar haar poging om de oprukkende McDaniel te overmeesteren wordt opgevangen door de Filipijnse keeper!

13 minuten: Zwitserland toont een beetje kwaliteit aan de rechterkant en werkt de bal goed om een ​​kans te creëren voor een goede voorzet. Maar het wordt goed opgeëist door McDaniel.

11 minuten: Met het dak op dit stadion weergalmt het geluid echt – het heeft iets weg van een sporthal.

8 minuten: Beard, van Western United, schiet de resulterende vrije trap over in het Zwitserse strafschopgebied, maar die wordt overgeslagen en Thalmann kan gemakkelijk claimen.

7 minuten: Het geluidsniveau neemt toe wanneer de bal in de buurt van de Zwitserse doos komt – de Filippijnen worden hier goed ondersteund. Ondertussen is hier een vroege gele kaart voor Bachmann voor een ruk aan het shirt.

5 mins: Voor de aftrap leken de Filipina’s blij om hier te zijn. Dit is hun eerste WK-optreden en het lijkt erop dat ze vastbesloten zijn om van de gelegenheid te genieten.

De Filipijnse kapitein Hali Long geeft een mascotte een high five in de tunnel. Foto: Matthew Lewis/FIFA/Getty Images

4 minuten: Hier is een vroege corner voor Zwitserland. McDaniel slaat weg, maar de bal valt op ongeveer 25 meter afstand naar Reuteler … ze waagt zich hier op haar kansen, maar de bal vliegt ver over de lat en McDaniel maakt zich geen zorgen.

3 minuten: We moeten dit toernooi nog een doelpunt in de eerste helft zien. Kan een van deze twee teams die eend breken?

2 minuten: FIFA-baas Gianni Infantino zit in de menigte. Ben benieuwd hoe hij zich vandaag voelt.

Eerste helft onderweg

1 minuut: En we zijn vertrokken voor de tweede wedstrijd van de dag!

De Zwitsers zijn vandaag helemaal wit, de Filippijnen helemaal blauw. Het scheidsrechtersteam draagt ​​felgele shirts en donkere korte broeken. Vandaag heeft een Canadees de leiding over de VAR-kamer.

Hier komen de spelers, op de ongerepte grasmat van Forsyth Barr Stadium, dat voor de doeleinden van dit Fifa ™ -toernooi bekend zal staan ​​als Dunedin Stadium. Dat is een geweldig volkslied voor de Filippijnen, heel vrolijk, waar je echt in kunt komen. En hier is Zwitserland, een beetje serieuzer, maar nog steeds net zo inspirerend voor de spelers.

De opstellingen van vandaag

Laten we eens kijken naar de startende XI’s in Dunedin.

Erg genoten van het kijken naar No Official Nickname tegen de Reggae Girlz eerder vandaag.

De eerste wedstrijd van de dag is gedaan en afgestoft. In “Melbourne Rectangular Stadium”, beter bekend als AAMI Park in Melbourne, bezorgde een penalty-redding door Chiamaka Nnadozie om de Canadese Christine Sinclair te weigeren, Nigeria een welverdiend punt, een resultaat dat gastland Australië zeer goed uitkomt. Heel erg bedankt helemaal alleen in groep B. Het volledige rapport van Jo Khan komt binnenkort aan, maar bekijk voor nu de reactie hieronder:

Zwitserland, onder leiding van coach Inka Grings, heeft een meer wereldwijd herkenbaar team met verschillende spelers bij Europese topclubs en hoopt voor de tweede keer uit hun groep te stappen, na vooruitgang te hebben geboekt in 2015. Aanvoerder Lia Wälti wordt algemeen beschouwd als hun belangrijkste speler, maar ook Ramona Bachmann van PSG en Ana-Maria Crnogorcevic van Barcelona zijn spelers om naar te kijken.

De Filipijnen, gerangschikt als 46 door de FIFA, beginnen hun campagne vandaag met een kleine hoop om uit een groep te komen met Noorwegen, Nieuw-Zeeland en de huidige tegenstanders Zwitserland. Ze zijn misschien niet geholpen door de ontsteltenis van Noorwegen gisteren en een goed resultaat vandaag zal cruciaal zijn voor hun kansen op vooruitgang, zou je denken. Alen Stajcic is een bekend gezicht voor velen in Australië, hij had de Matildas gecoacht voor zijn lelijke vertrek, en er zijn ook een paar bekende gezichten in zijn team, zoals Sarina Bolden en Angie Beard van de A-League Women. Je kunt de volledige teamgids hieronder lezen:

Preambule

Mike Hytner

Mike Hytner

Hallo, en welkom bij onze voortdurende berichtgeving over het WK vrouwenvoetbal. De eerste dag was op zijn zachtst gezegd veelbewogen, met een enorme schok, een blessuredrama met een van de gezichten van het toernooi en record, euforische menigten in Auckland en Sydney.

Wat heeft dag twee in petto? We hebben Nigeria en Canada al in Melbourne gehad (daarover later meer), en we hebben later Spanje en Costa Rica, maar voor nu en voor de doeleinden van deze blog richten we ons allemaal op Alen Stajcic’s Filipijnen die het opnemen tegen wereld nummer 20 Zwitserland in Dunedin.

De aftrap is niet al te ver weg, maar voel je in de tussentijd vrij om contact op te nemen met eventuele gedachten over dit spel, of het toernooi in het algemeen – mikehytner@theguardian.com of @mike_hytner.Bron