Een goedkope en toch geslaagde vakantie organiseer je zo!


Reis met de auto


Als je goedkoop op vakantie wil, dan is het aan te raden om zelf naar de bestemming te rijden. Als je dat nog nooit hebt gedaan, dan lijkt dat in eerste instantie misschien minder ideaal. Toch zitten er behoorlijk wat voordelen aan. Ten eerste bepaal jij hoe de reis er naar toe verloopt, je hebt als chauffeur zelf de touwtjes in handen. Wil je midden in de nacht vertrekken? Prima! Wil je onderweg om de 3 uur stoppen? Dan is dat ook helemaal aan jou. Je zult merken dat het veel fijner is als je zelf de reis kunt bepalen. Vooral met kinderen is dat gewoon idealer. Niemand heeft er last van als ze opeens een driftbui krijgen. Daar hoef je dus ook niet om in de stress te schieten.


Bovendien krijg je in een auto natuurlijk veel meer spullen mee. Je hoeft je niet aan 20 kg per koffer te houden. Flessen douchegel van 500 ml? Dat kun je gewoon allemaal meenemen. Als je gaat vliegen is dat natuurlijk al anders. Het inpakken van de spullen geeft daarom ook veel meer rust, omdat je geen rekening hoeft te houden met bepaalde regels en restricties.


Je kunt niet alleen meer spullen meenemen in je koffer, maar ook in de auto. Je hebt in principe de hele achterbak ter beschikking voor al je spullen. Natuurlijk heeft niet iedereen een achterbak waar veel spullen in passen. Een dakkoffer is dan de beste oplossing. Je wil namelijk ook niet spullen opstapelen tot het raam, want dan kun je niet goed meer spiegelen. Dakkoffers zijn dan een betere en veiligere optie. Daar kun je makkelijk de koffers van je gezin in kwijt. Je gaat zoveel plezier beleven aan zo’n dakkoffer. Na deze vakantie ga je namelijk elk jaar zo op reis.


Wees overal op voorbereid


Als je geen groot budget hebt, dan kun je maar beter overal op voorbereid zijn. Zorg dat je bijvoorbeeld genoeg snacks bij hebt voor onderweg. Onderweg eten en drinken kopen gaat je namelijk echt veel geld kosten. Je stopt namelijk bij benzinestations en daar is het over het algemeen gewoon veel duurder.


Verder moet je rekening houden met spullen voor de kinderen en cosmeticaproducten bijvoorbeeld. Dat zijn spullen die gewoon duur zijn. Dat is in andere landen ook zo. Ga je 2 weken op vakantie? Zorg dan dat je genoeg douchegel, shampoo en conditioner bij je hebt. Zit een van de kinderen nog in de luiers? Dan moet je die ook ruim voldoende meenemen. Door de dakkoffer heb je immers genoeg ruimte, dus maak daar ook gebruik van. Het is namelijk zonde van je geld om zulke boodschappen op vakantie te moeten doen.


Je koopt die spullen al snel uit haast, waardoor je het altijd bij de duurste winkel haalt. Vaak is dat namelijk de campingwinkel, die natuurlijk super hoge prijzen voor zijn/haar producten vraagt. Als je echt overal op voorbereid bent, dan voorkom je dat je te veel geld uitgeeft. Dat geld kun je namelijk beter besteden aan leuke dingen, zoals een drankje op het terras of tickets voor een museum.


Verder moet je uiteraard zorgen dat jullie verblijf is geboekt voor een voordelige prijs. Houd daarvoor goed de aanbiedingen in de gaten, dan kun je zomaar jouw droomvakantie tegenkomen!Bron