Duurzame bedrijfskleding – Zakencorner.nl

We zijn vandaag de dag veel meer dan vroeger bewust bezig met duurzaamheid. Duurzaamheid speelt in zowel huiselijke kringen als ook op de werkvloer een steeds grotere rol. Misschien ben jij ondernemer en vraag je je af hoe jij de bedrijfskleding van jouw organisatie duurzamer kunt gebruiken. In plaats van vaker nieuwe bedrijfskleding te kopen, kun je bedrijfskleding wassen op de juist manier zodat je het langer goed kunt houden en het minder snel aan vervanging toe is. In dit artikel vind je meer informatie over de verschillende manieren hoe jij de bedrijfskleding binnen jouw organisatie duurzamer kunt gebruiken. Lees verder!

Het huren van bedrijfskleding

Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop jij het gebruik van duurzame bedrijfskleding  binnen jouw organisatie kun bevorderen. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om bedrijfskleding te huren in plaats van te kopen? Wellicht gebruik je de bedrijfskleding maar af en toe omdat je bijvoorbeeld evenementen organiseert waar bij ieder evenement weer andere kostuums worden gebruikt. Echter kun je tegenwoordig ook bedrijfskleding huren die wel elke dag gebruikt wordt binnen jouw organisatie, zoals bedrijfskleding voor ziekenhuizen of restaurants. Het bedrijf dat de kleding verhuurt zorgt ook voor het wassen en voor het onderhoud van de kleding. 

Het onderhoud van bedrijfskleding

Je kunt je voorstellen dat bedrijfskleding langer goed blijft als het op de juiste manier wordt gewassen en onderhouden. Als er kleine beschadigingen aan de kleding ontstaan, kunnen deze vaak nog prima worden gerepareerd. Maar als er niets aan wordt gedaan, dan is de schade op een gegeven moment onherstelbaar en moet de kleding vervangen worden. Als je bedrijfskleding in jouw bedrijf duurzamer wilt inzetten, maar je hebt geen verstand van onderhoud van de kleding of van het wassen op een duurzame manier, dan kun je ervoor kiezen om bedrijfskleding te huren. Bij de huur zit dan ook het wassen inbegrepen. Let er bij je keuze van een kleding verhuurder ook op of zij de kleding repareren en wat hun visie op duurzaamheid is. Dus, ben jij overtuigd van de voordelen van duurzame bedrijfskleding? Kies voor het milieu en denk aan een groene toekomst!

Bron