Britse krant zet video van lockdownfeest Conservatieven online

NOS Nieuws

Voor het eerst zijn videobeelden online gezet van een lockdownfeest van Britse politici in coronatijd. Onthullingen over het bestaan van de feesten leidde in het Verenigd Koninkrijk tot grote publieke verontwaardiging, maar behalve op een paar foto’s waren de feestjes niet zichtbaar.

De krant The Mirror heeft nu beelden in handen gekregen en online gezet. Daarop is te zien hoe leden van de Conservatieve Partij bij elkaar staan, drinken en dansen. De beelden zijn van 14 december 2020, toen Groot-Brittannië in lockdown was en zulke bijeenkomsten verboden waren.

Bekijk hier zelf hoe het eraan toe ging:

Buiten beeld wordt gevraagd of er wordt gefilmd. Degene die de opnames maakt antwoordt iets, waarop wordt gezegd: “Zolang niet wordt gestreamd dat we de regels overtreden.”

Het feestje was volgens The Mirror in het hoofdkantoor van de Conservatieve Partij. Er zouden 24 mensen bij zijn geweest, onder wie bekenden van Johnson.

Tegen de BBC zegt de Conservatieve Partij dat er maatregelen zijn genomen tegen de mensen die in het filmpje te zien zijn.

Rol Johnson

De Tories worden al ruim anderhalf jaar achtervolgd door de lockdownfeestjes. Donderdag verscheen nog een onderzoeksrapport over de kwestie. Daarin werd geconcludeerd dat Boris Johnson als premier het Lagerhuis opzettelijk had misleid bij vragen over de borrels. Vooruitlopend op dat rapport had Johnson al zijn plek in het Lagerhuis opgegeven.

Bron