Bespaartips voor het kopen van kleding


Koop leuke kleding


Deze tip klinkt natuurlijk heel logisch, maar is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel mensen kopen kleding die ze zogenaamd leuk vinden. Die kleding vinden ze zo leuk, dat het vervolgens voor 3 jaar lang niet uit de kast komt. Dan vond je die jurk of boek toch niet zo leuk als je in eerste instantie dacht.


Ga dus na bij jezelf of je het wel écht een leuk kledingstuk vindt. Is het iets wat je veel gaat dragen en dus ook veel plezier aan gaat beleven? Dan is het het waard om het aan te schaffen. Bij twijfel, kun je het beter niet doen. Dat geld wat je vandaag uitgeeft aan een “leuk” shirt, heb je wellicht volgende week nodig voor een super gave broek!


Investeer in goede kleding


Besparen betekent ook dat je goede kleding koopt. Goed betekent deels dat je het echt leuk vind, maar betekent ook dat het van goede kwaliteit is. Kies bijvoorbeeld voor een Jacob Cohen jeans. Dat is misschien even een investering, maar die gaat wel super lang mee. Je kunt beter een zo’n goede jeans aanschaffen, dan 5 goedkopere. Die 5 goedkope jeans liggen binnen de kortste keren in de prullenbak, terwijl de Jacob Cohen jeans nog jaren meegaat.


Verkoop wat je niet draagt


Als je wil besparen op het kopen van je kleding, moet je geen kledingstukken kopen die je eigenlijk niet zo leuk vindt. Toch kan het voorkomen dat die ene broek of trui in de kast blijft liggen. Niet omdat je het kledingstuk niet leuk vindt, maar omdat je die bijvoorbeeld niet past.


Als het kledingstuk te klein is, zou het een goede motivatie zijn om toch die paar kilo’s kwijt te raken. Als je het kledingstuk echt leuk genoeg vindt, zou dat een mooie stok achter de deur kunnen zijn. Is het kledingstuk echter te groot? Dan kun je het beter verkopen. Van dat geld kun je dan weer een kledingitem kopen wat je wel past en kunt dragen.


Koop op verschillende plekken


Als je wil besparen, dan is het goed om jezelf niet vast te houden aan een bepaalde winkel. Ga bijvoorbeeld naar een webshop, waar je verschillende merken kunt vinden. Zo vind je bijvoorbeeld heel veel verschillende merkkleding bij LUTZ. Hierdoor vind je altijd wel kleding die bij jouw budget past.


Ben je nou helemaal fan van een bepaald merk? Dan kun je daar wellicht ook nog op besparen. Er zijn natuurlijk meerdere plekken om aan kleding te komen, dan alleen de desbetreffende winkel of webshop.


Zo heb je bijvoorbeeld kringloopwinkels of rommelmarkten waar je vaak nog mooie kleding kunt scoren. Al zou je daar vaak niet de merken treffen waar je zo dol op bent. Houd daar dus rekening mee.


Winkelen in de uitverkoop


Onze favoriete tijd van het jaar is de uitverkoopperiode. Alle mooie parels aan kleding waar je al weken naar kijkt zijn opeens een stuk voordeliger. Dat is het moment om jouw slag te gaan en een hoop kleding te kopen. Doordat de kleding een stuk goedkoper is dan normaal, bespaar je er al een hoop geld op. Dat vind je portemonnee heel leuk, maar ook jouw kledingkast. Voor de prijs van een broek, heb je ineens een complete outfit kunnen scoren.Bron