Zeker 120 doden en 850 gewonden bij treinramp India

NOS Nieuws

Het dodental van het zware treinongeluk in het oosten van India is opgelopen naar zeker 120, melden de autoriteiten. Nog eens 850 mensen zijn gewond geraakt.

Hulpdiensten zijn nog naar mensen aan het zoeken en het dodental kan nog verder oplopen. De gewonden werden met bussen en zo’n 200 ambulances naar ziekenhuizen gebracht.

De prioriteit is om overlevenden te vinden en die naar de ziekenhuizen te brengen, zegt de eerste minister van Odisha. In de stad Soro staan honderden jonge mensen buiten bij een ziekenhuis om bloed te doneren.

Ontspoord

Bij het ongeluk in de deelstaat Odisha waren zeker twee passagierstreinen betrokken. Een daarvan, de Coromandel Express die van Kolkata naar Chennai rijdt, ontspoorde en werd vervolgens geraakt door de tweede passagierstrein, de Howrah Superfast Express. Mogelijk was er ook een goederentrein betrokken bij het ongeluk.

Eerder was al bekend dat er zeker 50 doden waren gevallen en meer dan 300 mensen gewond waren geraakt. Toen werd al gevreesd dat het aantal slachtoffers nog flink zou oplopen.

Op beelden is te zien dat een deel van de trein is gekanteld:

Vrees voor veel doden bij treinongeluk in India

Bron