Weer vier Franse luchthavens ontruimd na bommeldingen

Het vliegveld van Toulouse, dat gisteren ook ontruimd moest worden

NOS Nieuws

Net als gisteren zijn vanochtend meerdere luchthavens in Frankrijk ontruimd vanwege bommeldingen, zo melden Franse media. Onder meer de vliegvelden van Nantes, Lille, Bordeaux en Montpellier moesten worden geëvacueerd.

In Nantes en Lille bleek het al snel om vals alarm te gaan, kort voor het middaguur konden vluchten weer hervat worden. Voor de rest van de dag worden er wel vertragingen en annuleringen verwacht.

Gisteren moesten in Frankrijk vijftien luchthavens worden ontruimd vanwege bommeldingen, die uiteindelijk allemaal vals bleken. Als gevolg daarvan werden er in totaal zo’n 130 vluchten geannuleerd.

“Deze valse meldingen zijn geen slechte grappen, het zijn misdaden. Zij zullen worden bestraft”, zo reageert minister Beaune (Transport) boos op X.

Drie jaar cel

Minister Dupond-Moretti van Justitie zei eerder ervan uit te gaan dat jongeren, “kleine clowns” achter de bommeldingen zitten, en zei: “We zullen ze vinden en bestraffen.”

Voor het doen van valse bommeldingen kan in Frankrijk maximaal drie jaar celstraf gegeven worden, en de boetes kunnen oplopen tot 45.000 euro. In het geval van minderjarigen zou dat geld opgebracht moeten worden door hun ouders, zegt Dupond-Moretti.Bron