Twitter past leeslimiet toe nadat gebruikers problemen met platform | melden Twitteren

Twitter heeft tijdelijke leeslimieten toegepast om “extreme niveaus” van dataschrapen en systeemmanipulatie aan te pakken, zei Elon Musk in een bericht op het socialemediaplatform op zaterdag.

Geverifieerde accounts waren tijdelijk beperkt tot het lezen van 6.000 berichten per dag, zei Musk, eraan toevoegend dat niet-geverifieerde accounts en nieuwe niet-geverifieerde accounts beperkt waren tot het lezen van respectievelijk 600 berichten per dag en 300 berichten per dag.

De tijdelijke leesbeperking werd later verhoogd tot 10.000 berichten per dag voor geverifieerde gebruikers, 1.000 berichten per dag voor niet-geverifieerde gebruikers en 500 berichten per dag voor nieuwe, niet-geverifieerde gebruikers, zei Musk in een apart bericht zonder verdere details te verstrekken.

Eerder had Twitter aangekondigd dat gebruikers een account op het socialemediaplatform nodig hebben om tweets te bekijken, een stap die Musk vrijdag een “tijdelijke noodmaatregel” noemde.

Musk had gezegd dat honderden organisaties Twitter-gegevens “extreem agressief” aan het schrapen waren, wat de gebruikerservaring beïnvloedde.

Hij had eerder zijn ongenoegen geuit over kunstmatige-intelligentiebedrijven zoals OpenAI, de eigenaar van ChatGPT, omdat ze de gegevens van Twitter gebruikten om hun grote taalmodellen te trainen.

Het socialemediaplatform had eerder stappen ondernomen om adverteerders terug te winnen die Twitter onder het eigendom van Musk hadden achtergelaten en om de inkomsten uit abonnementen te verhogen door verificatievinkjes onderdeel te maken van het Twitter Blue-programma.

Eerder op zaterdag hadden duizenden Twitter-gebruikers problemen met de dienst gemeld, waarbij ze zeiden dat ze geen tweets konden ophalen, dat hun tijdlijnen waren verdwenen of dat volgers waren verdwenen.

Bijna 6.000 mensen klaagden over problemen, volgens Down Detector, en velen twitterden over hun problemen. De uitdrukking “Twitterdown” was trending in het VK op het platform.

Sommige gebruikers meldden dat ze het bericht “snelheidslimiet overschreden” kregen toen ze tweets probeerden te bekijken.

Bron