Strijd in Israël gaat door • KNMI presenteert klimaatscenario’s

NOS Nieuws

Goedemorgen. Opnieuw zal er weer veel nieuws uit Israël en de Palestijnse gebieden komen. En het KNMI presenteert vandaag klimaatscenario’s voor ons land.

Eerst het weer: lokaal wat lichte regen. Verder bewolkt vandaag en vooral in het zuiden wat zon. Het wordt 18 tot 22 graden.

Weer 9.10

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Veel nieuwe ontwikkelingen over de situatie in Israël en de Palestijnse gebieden. Volg daarvoor ook ons liveblog.
  • Nieuwe klimaatscenario’s van het KNMI moeten het mogelijke toekomstbeeld voor Nederland schetsen. Deze vier scenario’s vormen de basis voor onderzoek naar effecten van klimaatverandering en hoe ons land zich hierop kan voorbereiden.
  • De Poelifinario’s en de Neerlands Hoopprijs worden uitgereikt tijdens het Cabaretgala in Den Haag. Onder anderen Yentl en de Boer, Peter Pannekoek, Roué Verveer en René van Meurs maken kans op een van de cabaretprijzen.

Wat heb je gemist?

Vanwege de luchtaanvallen die Israël uitvoert na de Hamas-aanvallen van eergisteren hebben meer dan 123.000 mensen in de Gazastrook hun huis ontvlucht. Dat melden de Verenigde Naties.

Zij hebben hun huis vooral uit angst verlaten, stelt OCHA, het orgaan van de VN dat zich met humanitaire zaken bezighoudt. Van deze gevluchte mensen schuilen er naar schatting zo’n 73.000 in 64 scholen in de Gazastrook.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het zuiden van Italië wordt al tien jaar geplaagd door een verwoestende bacterie. Slachtoffers zijn de olijfbomen, die zo belangrijk zijn voor de regio. Maar er komt hulp uit onverwachte, harige hoek. Onze correspondent laat het in deze video zien.

Honden redden de olijfbomen van Puglia

Bron