Podcast De Dag: Elon Musk in Israël

NOS Nieuws

Als het aan Elon Musk ligt worden terroristen die niet meer te overtuigen zijn, gedood. Dat zei hij na afloop van een bezoek aan Israël, waar hij onder meer een kibboets bezocht die is aangevallen door Hamas. Het was een opmerkelijk beeld: Musk met kogelwerend vest die van premier Netanyahu in de regen uitleg kreeg over de wandaden die er gepleegd zijn, gefilmd door een rits camera’s. Een pr-show waarschijnlijk, maar voor wat?

Musk heeft veel zakelijke belangen in Israël, vertelt cybersecurityexpert Dave Maasland. En, net als in Oekraïne, is het Musks Starlink-technologie die van hem een factor van betekenis in de oorlog maakt. Hoe ver strekt zijn macht, wat wil hij en is dat gevaarlijk?

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Bron