Past Java developer bij mij?

Het kiezen van een passend beroep is niet altijd makkelijk. Er bestaan immers honderden beroepen. Hoe ga jij een keuze maken? School biedt vaak cursussen of open dagen aan, zodat jij de mogelijkheid krijgt om te ontdekken waar jouw interesses liggen.

Ben jij erachter gekomen dat jij je interesseert in programmeren? Goed nieuws. In dit artikel richten wij ons op dit beroep. Programmeren kan in diverse programmeertalen. Java is een van de bekende programmeertalen die jij wellicht ook kent. In dit artikel kun jij meer informatie lezen over een Java developer. Hoe ziet een werkdag van deze developer eruit en past dit beroep bij jou? Kom erachter!

Hoe ziet een werkdag eruit?

Als programmeur zit je veel uren achter de laptop of computer. Jij bent immers verantwoordelijk voor het ontwikkelen van software. De programmeertaal Java is toepasbaar voor de meest veeleisende toepassingen. Tegelijkertijd is Java ook zeer toegankelijk. Het is daarom niet gek dat deze programmeertaal wereldwijd veel wordt ingezet. 

De werkzaamheden van een java developer zijn vergelijkbaar met andere developers. Dit betreft voornamelijk het analyseren van de behoeften van gebruikers en het ontwikkelen van softwareoplossingen. Als Java developer werk je ook regelmatig samen met personen binnen het betreffende bedrijf, denk hierbij aan andere programmeurs, marketeers en accountmanagers.

Past dit beroep bij mij?

Hieronder delen wij drie persoonlijkheidskenmerken van een javascript developer. Blijk jij ook over deze kenmerken te beschikken? Dan kan dit beroep inderdaad geschikt zijn voor jou!

Jij houdt ervan om dingen grondig te bestuderen. Om deze reden vind jij het moeilijk om situaties los te laten als het nog niet geheel duidelijk is. Onduidelijkheden wil jij zo snel mogelijk oplossen. Bij het oplossen van problemen werk jij veel met analyses. Jij houdt van specialistisch werk, waarbij jij jouw kennis voortdurend vergaard en blijvend leert.

Jij blijft graag netjes en geordend. Chaos in jouw omgeving zorgt voor chaos in jouw hoofd en dat wil jij graag voorkomen. Bij een rommelig bureau zul jij, voorafgaand aan de werkdag, het bureau eerst opruimen. Opgeruimd staat netjes! 

Jij houdt er niet van om veel risico’s te nemen. Risico vermijd jij het liefst.

Jij houdt niet van het zweverige gedoe. Jij wordt blijer van realistisch werk: een apparaat bedienen, in de natuur werken, werk waarbij je vuil kunt worden of voertuigen besturen. 

Bron