Nieuw-Zeeland v Noorwegen: Openingsceremonie WK vrouwenvoetbal 2023 – live updates | WK vrouwen 2023

Sleutel evenementen

OK eerste voorspelling is binnen vanaf Kurt die USA over Brazilië voorspelt in de finale.

“USWNT helemaal! Ondanks blessures en onervarenheid zal de USWNT hun derde FIFA Women’s World Cup winnen. Ze winnen groep E, verslaan Zweden (onder leiding van voormalig USWNT-manager Pia Sundhage) in de achtste finales, schoppen Italië in hun laars in de kwartfinale, fish fry Noorwegen in de halve finale en verslaan Brazilië in de finale.”

Ik hou van het vertrouwen Kurt!

Onze schrijvers hebben hun mening gegeven over hoe het toernooi zal verlopen. Er is een verdacht hoog aantal stemmen voor Australië en Sam Kerr. Kunnen de co-hosts profiteren van hun thuisvoordeel en een uitstekende vorm?

Jonathan Liew En Suzy Wrak zeg ja … dus dat is dat dan denk ik.

Het is net na 6.30 uur in het VK (denk ik) en ik heb een bericht gekregen van Melanie in Jersey.

“Voetbal bij het ontbijt, wat is er niet leuk aan!

“Ik ben echt benieuwd hoe Engeland omgaat met het missen van een aantal belangrijke spelers, maar er zit een diepgang in de ploeg die veel keuze biedt. Ik denk dat de Leeuwinnen er helemaal voor kunnen gaan!”

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met Melanie!

Kaarten waren in het begin misschien traag in Nieuw-Zeeland, maar het lijkt erop dat fans nu klaar zijn om achter de Football Ferns te gaan staan.

Raak me met je voorspellingen! Hoe denk je dat het WK vrouwenvoetbal 2023 zal verlopen?

Sommige Guardian-lezers hebben hun oordeel gegeven over hoe de teams zullen gaan.

Wat denk je? Kan de VS er drie op een rij van maken? Zullen veteranen Christine Sinclair en Marta Canada en Brazilië helemaal veroveren? Wie zijn de donkere paarden?

Laat het me weten: mail of tweet @_jokhan.

Het uitzicht vanuit Australië is heel anders. Het nationale damesteam, de Matildas, is een Top 10-team en een van de meest geliefde sportteams van het land.

Tenzij de FIFA op het laatste moment enkele tickets vrijgeeft voor de drie Matildas-groepswedstrijden, mag je blij zijn dat je er een vindt – ze waren snel verkocht.

Een paar uur na de openingswedstrijd van Nieuw-Zeeland in Auckland staat Australië vandaag tegenover de Republiek Ierland voor ongeveer 75.000 fans – een recordaantal thuispubliek voor hen.

Als sportverslaggever van Guardian Australia, Jack Sneep, schrijft, internationale sportevenementen maken een groot deel uit van de cultuur. Bovendien hebben ze Sam Kerr.

Onze Matildas-correspondent Kieran Pender is op weg naar Stadium Australia voor de tweede wedstrijd van de avond.

Nog 4,5 uur voor de aftrap en de bus naar Stadium Australia staat al vast. Vanavond wordt GROOT!

— Kieran Pender (@KieranPender) 20 juli 2023

Het lijkt erop dat de sfeer in Auckland aan het opbouwen is, maar het bericht op de grond was dat Nieuw-Zeeland wat langzamer bewoog om de hype in te halen.

De kaartverkoop bleef achter bij die aan de overkant van de sloot in Australië, al lijkt het erop dat de openingswedstrijd tussen de Football Ferns en Noorwegen zo goed als uitverkocht is!

Gabi Lardies sprak met enkele van de belangrijkste spelers in het vrouwenvoetbal in het land over de aanloop.

Het is nog vroeg, maar fans beginnen Eden Park binnen te komen.

Fans begeven zich naar Eden Park. Foto: Dave Simpson/Getty Images
De eerste wedstrijd van het WK vrouwenvoetbal is Nieuw-Zeeland tegen Noorwegen in Auckland.
De eerste wedstrijd van het WK vrouwenvoetbal is Nieuw-Zeeland tegen Noorwegen in Auckland. Foto: Dave Simpson/Getty Images

Openingsceremonie

Er zijn een paar dingen die moeten gebeuren voor het voetbal. Leuke dingen natuurlijk!

Het feest begint in Auckland / Tāmaki Makaurau in het nationale stadion van Nieuw-Zeeland, Eden Park. De FIFA houdt de lippen stijf op elkaar over wat we precies kunnen verwachten voor deze openingswedstrijd, maar dit is wat we tot nu toe weten.

Hoofdact wordt een optreden van Mallrat En BENEE van hun officiële volkslied voor het WK voor vrouwen: Do It Again.

Gedachten over het lied?

Eden Park is meestal de thuisbasis van rugby en vanavond de Nieuw-Zeelandse Māori Allemaal zwarten zal een haka uitvoeren.

Ook zullen er verschillende stukken uit de Sydney Symfonie Orkesten een gedicht over de kracht van voetbal voorgelezen door een groep kinderen.

Ik breng je alles van Eden Park zodra het gebeurt.

Het lijkt erop dat de Matilda’s hun voorbereiding op hun opener tegen Ierland op orde hebben. Ik weet niet zeker of er een betere manier is om de zenuwen te kalmeren dan een puppy te aaien.

Laat me de scène een beetje meer bepalen.

Dit toernooi wordt de grootste Women’s World Cup ooit. De kaartverkoop is op weg naar 1,4 miljoen en heeft het vorige record al overtroffen. Fifa-branding druipt van levenloze objecten in elke gaststad.

De voetbalschrijver van The Guardian Suzy Wrak is overgevlogen vanuit het VK om de voortgang van de Engelse leeuwinnen te volgen, en ze heeft ook de pre-toernooitemperatuur gemeten.

Ik denk dat het redelijk is om te zeggen dat de voetbalkoorts de kop heeft opgestoken.

Preambule

Jo Khan

Jo Khan

Hallo en welkom!

Zijn wij hier klaar voor? Het WK vrouwenvoetbal is eindelijk aangebroken. Het is iets meer dan drie jaar geleden dat Australië en Nieuw-Zeeland het bod wonnen om het toernooi van 2023 te organiseren, en vanavond zullen beide landen op en naast het veld worden getest.

Mijn naam is Jo Khan en ik ben erg opgewonden om vandaag onze liveverslaggeving te starten. Als je dit moment aan de jonge Jo had beschreven toen ze meer dan twintig jaar geleden haar eerste paar voetbalschoenen aantrok, had ze je gewoon niet geloofd. Een recordbrekend WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland? Echt niet. Maar hier zijn we!

Festiviteiten zijn één ding, maar de openingsdag nam vanmorgen een sombere wending met het nieuws over een dodelijke schietpartij in Auckland / Tāmaki Makaurau, waar de zaken binnenkort van start gaan.

Zoals mijn collega Jeff Kassouf zei, is het een herinnering dat alles relatief is. Miljoenen mensen over de hele wereld maken zich vandaag misschien op om het vrouwenvoetbal te vieren, maar vanmorgen zijn drie mensen overleden en zes gewond geraakt, niet ver van waar die viering zal beginnen.

Vandaag herinnert Auckland er opnieuw aan dat alles relatief is. We zijn allemaal hier, helemaal in op voetbal, een sport waar we van houden. We reizen de wereld rond om het te spelen en te bespreken. Maar vandaag zijn er levens verloren gegaan, precies daar waar de meesten van ons hebben rondgelopen.

— Jeff Kassouf (@JeffKassouf) 19 juli 2023

Nieuw-Zeelandse en FIFA-officials bevestigden dat de openingswedstrijd doorgaat zoals gepland, en spelers van de teams in het gebied (de VS, de Filippijnen, Italië, Noorwegen en Nieuw-Zeeland) spraken hun verdriet uit, maar verzekerden de fans dat ze in orde waren.

En zo begint het. Over twee uur spelen de Football Ferns tegen Noorwegen in Eden Park.

Neem alsjeblieft contact met me op en vertel me hoe je je WK-toeschouwing aftrapt. Waar stem je op af? Wat is de sfeer in het stadion, in de kroeg, in je huiskamer? Stuur me een e-mail of tweet @_jokhan.Bron