Nederland naar stembus voor Tweede Kamerverkiezingen

NOS NieuwsAangepast

Goedemorgen! Vandaag zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De meeste stembureaus gaan om 7.30 uur open en de exitpoll volgt na sluiting om 21.00 uur.

Maar eerst het weer: de dag begint koud met regionaal ook mist en in het binnenland schijnt lokaal de zon. Daarna raakt het bewolkt. De temperatuur loopt langzaam op naar 4 tot 8 graden. De komende dagen is het wisselvallig met geregeld buien. Donderdag is het zacht, vanaf vrijdag is het mede door de wind ronduit guur.

Het weer van 22 november

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Nederland gaat naar de stembus voor de verkiezingen van de Tweede Kamer. In de Peilingwijzer gisteravond stonden VVD, PVV en GroenLinks-PvdA aan kop. De meeste stembureaus zijn van 07.30 tot 21.00 uur open. Vanaf 20.30 uur is op NPO1, NPO Radio 1 en NOS.nl te zien en te horen hoe Nederland heeft gestemd, met om 21.00 uur de eerste exitpoll. Volg alle ontwikkelingen de hele dag via ons liveblog .
  • Leiders van de G20-landen houden een virtuele top, ook de Russische president Poetin is aanwezig. Het is voor het eerst in lange tijd dat hij samenkomt met westerse leiders.

Wat heb je gemist?

Israël en Hamas hebben een akkoord bereikt er komt een staakt-het-vuren en een uitruil van Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen.

Vannacht stemde een meerderheid van het Israëlische kabinet voor de deal. Het staakt-het-vuren gaat vier dagen duren. Hamas laat 50 Israëlische gijzelaars vrij in ruil voor 150 Palestijnse gevangenen. Het gaat in alle gevallen om vrouwen en kinderen.

Per tien extra gijzelaars die Hamas vrijlaat, verlengt Israël het staakt-het-vuren met een dag.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Gisteren was in Nederland Kiest, het slotdebat de afsluiting van de verkiezingscampagne. Eerst gingen de lijsttrekkers van de kleine partijen met elkaar in debat, daarna die van de grotere.

Kijk hier het debat met de lijsttrekkers van de grootste partijen terug:

Bron