Last van de inflatie? Zo bespaar je geld!


De inflatie zal niemand zijn ontgaan. Van rijk tot arm. Iedereen heeft de effecten gevoeld. Waar we begin 2022 nog diep geraakt werden door de benzineprijzen, zijn het nu vooral de prijzen in de supermarkten en de energierekening die inflatie nog verder omhoog drukken. Hoewel de Europese Unie er alles aan doet om de inflatie te stabiliseren, hebben we nog een lange weg te gaan. Maar wat als jij tot die groep behoort die nauwelijks nog rond kan komen? Die telkens de laatste dagen van de maand hoopt dat er genoeg geld is om te kunnen eten.


Let op de supermarktaanbiedingen


In tijden van inflatie zien we dat mensen steeds vaker voor budgetsupermarkten kiezen. Supermarkten waar ook veel B-merken verkocht worden en waarbij er regelmatig zeer goede acties te vinden zijn. Goed voorbeeld is ALDI. Houd hierbij wel de wekelijkse folder goed in de gaten om geen mooie aanbiedingen mis te lopen. Door enkel te koken met wat er op dit moment in de aanbieding is, kun je eenvoudig veel geld besparen.


Blijf natuurlijk wel vergelijken. Zeker als er meerdere supermarkten bij jou in de buurt zijn. De concurrentiestrijd is hevig. Hierdoor kunnen sommige acties soms synchroon lopen of elkaar overtreffen. De folders uitpluizen is dan ook echt een ware must om meer te besparen in de supermarkt.


Wist je dat er tegenwoordig ook een digitale folder is? Zo heb je de reclamefolder altijd bij de hand om aanbiedingen te checken. Wel zo handig.


Kijk kritisch naar lopende abonnementen


Door de jaren heen sluiten we heel wat abonnementen af. Abonnementen voor extra televisiezenders bijvoorbeeld, Netflix, Disney+, Videoland of kranten en tijdschriften. Soms hebben we zelfs abonnementen lopen voor diensten die we eigenlijk nauwelijks gebruiken. Zonde. Het is misschien maar een paar euro per maand, maar de kosten lopen toch snel op. Daarom goed om deze diensten eens onder de loep te nemen. Bedenk goed van welke diensten je wel of juist geen gebruik maakt. Door onnodige abonnementen op te zeggen, bespaar je al snel tientallen euro’s per maand.


Meer inzicht in je uitgaven


Weet jij eigenlijk wel waar je geld maandelijks naar toe gaat? Waar geef je het aan uit? Meestal schetsen we een algemeen beeld van de kosten. In de praktijk blijkt dit echter ver van de realiteit te liggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dat blikje frisdrank dat je meerdere keren per week uit de automaat op het werk haalt? Het kost maar enkele euro’s, maar wat ben je hier per maand aan kwijt? Al deze kleine bedragen tellen mee. Dat loopt uiteindelijk heel hard op.


Daarom des te belangrijker om meer inzicht in je uitgaven te krijgen. Hoeveel geef je nu eigenlijk precies uit? Waar gaat je geld naar toe? En wat kun je doen om geld te besparen? Zodra je weet waar het misgaat, is het probleem ook eenvoudiger op te lossen.Bron