Landelijke pinstoring aan winkelkassa’s na veertig minuten weer voorbij | Tech

Een korte pinstoring zorgde er donderdag voor dat er bij kassa’s door het hele land tijdelijk niet of nauwelijks gepind kon worden. Inmiddels zijn de problemen volgens Betaalvereniging Nederland verholpen.

Waarschijnlijk was een interne netwerkverbinding bij een van de transactieverwerkers uitgevallen. Een transactieverwerker zorgt ervoor dat betalingen tussen winkels en banken verwerkt worden.

Betaalvereniging Nederland zegt dat slechts een deel van de winkelkassa’s last van de storing heeft gehad. Dat komt doordat pinbetalingen via meerdere transactieverwerkers en verschillende verbindingen en systemen lopen.

Geldautomaten zijn niet door de storing getroffen. Mensen konden nog wel contant geld opnemen. Dat komt doordat deze automaten aan andere systemen zijn gekoppeld. Als er een storing met de pinkassa’s is, blijven de geldautomaten werken.

De korte storing zorgde er wel voor dat veel klanten die net in een winkel wilden afrekenen moesten wachten of contant moesten betalen. Allestoringen.nl ontving tienduizenden meldingen van mensen die problemen ondervonden.

Bron