Klein budget? Hier zijn 4 x handige doe-het-zelf tips!


Wil je een renovatieproject aanpakken in jouw huis, maar heb je een krap budget? Dan kan het gunstig zijn om zelf de handen uit de mouwen te steken. Ongeacht of het project groot of klein is, er is altijd wel een doe-het-zelf klus om uit te voeren. Maar voordat je aan deze klus begint, is het handig om een aantal praktische doe-het-zelf tips op te doen. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook voor de efficiëntie. Want daar bespaar je natuurlijk geld mee! Dus haal je accuboor en je cirkelzaag maar uit de schuur, want na het lezen van dit artikel kun je direct aan de slag!


Schilder je eigen meubels


Laten we klein beginnen. Voor het schilderen van meubels hoef je namelijk helemaal geen ervaren klusser te zijn. En kun je heel veel tijd en geld besparen om je meubels op te knappen. Dus, ben je toe aan nieuwe meubels, maar heb je geen geld om nieuwe te kopen? Knap ze dan gewoon op! Repareer kleine beschadigingen en geef het meubelstuk een frisse laag verf.


Een houten omheining


Ook je tuin heeft wat liefde en aandacht nodig. En een beetje privacy natuurlijk! Ga daarom zelf aan de slag met een houten omheining. Je kunt kiezen voor een groot project, zoals het plaatsen van een schutting, maar je kunt ook klein beginnen. Denk hierbij aan een lage omheining in de voortuin of een klein tuinhekje. Met een cirkelzaag kun je al het hout op maat zagen en vervolgens de planken op hun plaats zetten.


Hang het aan de muur


Iets ophangen aan de muur is lastiger dan dat het misschien in eerste instantie lijkt.

Ga je bijvoorbeeld lijsten ophangen, dan moet je eerst alles uitmeten voordat je begint met boren. Houd rekening met het ophangsysteem en teken altijd af waar je precies wilt boren. Secuur zijn en geduld hebben is belangrijk bij deze klus.


Badkamer betegelen


Als je deze doe-het-zelf projecten rond je huis hebt aangepakt en je vindt dat het tijd is om de lat hoger te leggen, denk dan aan het betegelen van de badkamer. Maak altijd een plan voordat je gaat lijmen. Door de tijd te nemen om de beste tegels te kiezen en secuur te zijn bij het voegen, zul je eindigen met een gladde afwerking. Om trots op te zijn!  


Hoe groot of klein het project ook is, of hoe krap je budget ook is, er zijn genoeg manieren om je huis op te knappen zonder al te veel geld uit te geven!


 


Denk ook eens aan een iPhone 12 met sim only nummerbehoud.Bron