Franse FC Nantes-supporter doodgestoken bij rellen

NOS Nieuws

In Frankrijk is gisteren een supporter van de Franse voetbalclub FC Nantes doodgestoken. Dat meldt de club vandaag in een statement. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen OGC Nice braken rellen uit.

De officier van justitie van Nantes, Renaud Gaudeul, zegt tegen de Franse krant Le Parisien dat verschillende voertuigen waar Nice-supporters in zaten, werden aangevallen door Nantes-supporters. De voertuigen waren besteld om de fans vanuit het stadscentrum naar het stadion te brengen.

Tijdens de aanvallen stapte een van de chauffeurs uit en stak een supporter neer. De 31-jarige man, een Nantes-supporter, werd in zijn rug gestoken, waarna hij in elkaar zakte. Hoewel hulpdiensten snel ingrepen bezweek het slachtoffer ter plekke.

De dader, een 35-jarige man, gaf zichzelf aan en is in hechtenis geplaatst. “FC Nantes heeft bedroefd vernomen dat een Nantes-supporter dodelijk gewond is geraakt”, zegt de club in het statement. Er loopt een gerechtelijk onderzoek. Daarvoor zullen meerdere getuigen worden verhoord.

Bron