Denk hier aan bij de bouw van jouw kantoorpand

Bij de bouw van een kantoorpand zijn er een aantal belangrijke aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Er worden snel dingen vergeten, dus hier worden vier dingen beschreven die zeker niet vergeten mogen worden tijdens het bouwproces.

De ergonomie binnen het kantoorpand

Het is van groot belang om rekening te houden met de ergonomie van het kantoorpand. Dit betekent dat de werkplekken zo ontworpen moeten worden dat ze comfortabel zijn voor de medewerkers en aansluiten bij de specifieke eisen van de werkzaamheden die eruit zullen worden uitgevoerd. Wanneer medewerkers dagenlang op kantoor doorbrengen, is het namelijk van groot belang dat zij hier comfortabel zijn. Je kunt op de ergonomie letten door de volgende dingen te onthouden:

  • Goede verlichting
  • Verstelbare werkplekken
  • Geschikte afstand tussen de werkplekken
  • Juiste afstemming van de temperatuur

Natuurlijk licht

Een goede toegang tot natuurlijk licht is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van het kantoorpand. Het is daarom van groot belang om bij de bouw rekening te houden met de plaatsing van ramen en de grootte hiervan, zodat er voldoende lichtinval is in het gebouw. Daarnaast is het ook aan te raden om te overwegen gebruik te maken van verlichting die gedimd kan worden, zo kunnen gebruikers zelf sturen hoeveel licht ze willen hebben. Dit soort verlichting kun je vinden op https://www.yessspro.nl/homepagina. Hierdoor is er ook later op de dag voldoende licht in het pand, waardoor de medewerkers altijd comfortabel aan het werk kunnen gaan. 

De duurzaamheid van het kantoorpand

De bouw van een kantoorpand is een grote investering. Het is daarom verstandig om rekening te houden met de duurzaamheid van het gebouw. Dit betekent dat er gebruik gemaakt moet worden van duurzame materialen en technieken, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen of geothermische warmtepompen. Het is ook aan te raden om rekening te houden met de energie-efficiëntie van het gebouw, zodat er zoveel mogelijk energie bespaard kan worden. Dit is uiteraard van groot belang voor ieder kantoor.

Bron