De voordelen van mobiel wifi ten opzichte van vaste internetverbindingen


Deze technologie, zoals mobile “WiFi, die draadloos internet mogelijk maakt via een mobiel apparaat, werkt door middel van een klein apparaatje dat lijkt op een mobiele hotspot. Het apparaatje maakt verbinding met behulp van een simkaart met het mobiele netwerk van een telecomprovider en biedt vervolgens een mobiel wifi-signaal aan. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van vaste internetverbindingen.


Draagbare wifi-verbinding


Een van de grootste voordelen van mobiel wifi is dat het een ‘draagbare’ wifi-verbinding is. Hierdoor kun je overal waar je maar wilt een wifi-verbinding maken voor jezelf en anderen. Dit is vooral handig als je veel onderweg bent en niet afhankelijk wilt zijn van openbare wifi-verbindingen. Je kunt je mobiele wifi-router gewoon in je tas of zak meenemen en overal waar je maar wilt internetten.


Gemakkelijk te installeren


Een ander voordeel van mobiel wifi is dat het gemakkelijk te installeren is. In tegenstelling tot vaste internetverbindingen, waarvoor je vaak een professional moet laten komen om het te installeren, kun je mobiel wifi eenvoudig zelf instellen. Het enige dat je nodig hebt is een simkaart en een mobiele wifi-router. Dit maakt het ook een stuk goedkoper dan vaste internetverbindingen.


Snelle verbinding


Mobiel wifi maakt ‘gewoon’ gebruik van 4G of 5G netwerken, net zoals je telefoon, waardoor je doorgaans een snelle en betrouwbare internetverbinding hebt. Ben je ergens waar geen vaste internetverbinding beschikbaar is of op een plek waar het vaste internet langzaam of instabiel is, dan kan mobiel wifi zeker uitkomst bieden.Meerdere apparaten tegelijk verbinden


Een ander groot voordeel van mobiel wifi is dat je er meerdere apparaten tegelijk mee kunt verbinden. Dit is erg handig als je met meerdere mensen op een locatie bent en iedereen internet nodig heeft. Jij kunt daar dan voor zorgen met je mobiele router, zodat al deze apparaten tegelijkertijd gebruikmaken van dezelfde verbinding. Je profiteert er dus niet alleen zelf van.


Flexibiliteit


Verder biedt mobiel wifi veel flexibiliteit je meer flexibiliteit dan een vast internetabonnement. Je kunt je abonnement gemakkelijk aanpassen aan je behoeften en je kunt het gemakkelijk opzeggen als je het niet meer nodig hebt. Hierdoor hoef je geen lange contracten af te sluiten en zit je niet vast aan een bepaalde provider of locatie.


Veiliger internetten


Ten slotte biedt mifi ook nog meer privacy en veiligheid dan openbare wifi-netwerken. Met mifi kun je namelijk je eigen beveiligde netwerk opzetten, waar alleen jij en de personen die jij toegang geeft, gebruik van kunnen maken. Dit is vooral belangrijk wanneer je vertrouwelijke informatie verstuurt of ontvangt, bijvoorbeeld tijdens het online bankieren. Het is algemeen bekend dat openbare wifi-netwerken een gemakkelijk doelwit zijn voor hackers en cybercriminelen die gevoelige informatie willen stelen. Door gebruik te maken van mobiel wifi, kan je dit risico vermijden en kan je genieten van een veiligere internetervaring.


Mobiel wifi biedt dus veel voordelen ten opzichte van vaste internetverbindingen. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen overstappen op mobiel wifi om overal flexibel gebruik te kunnen maken van een veilige draadloze internetverbinding. Wanneer maak jij de stap naar mobiel wifi?Bron