De beste veiligheidskleding voor maximale bescherming

Je wilt natuurlijk dat je werknemers veilig kunnen werken. Niemand zit te wachten op ongelukken op de werkvloer. Daarom moet je ervoor zorgen dat je werknemers de juiste veiligheidskleding dragen. Dit kan namelijk bescherming bieden tegen potentieel gevaarlijke omgevingen en de risico’s op ongevallen minimaliseren. Maar hoe weet je nou welke veiligheidskleding het beste past bij jouw werkomgeving? In dit artikel bespreken we veiligheidskleding voor verschillende werkomgevingen. Dus lees snel verder om erachter te komen welke veiligheidskleding jouw werknemers het beste kan beschermen op de werkvloer.

Bescherming tegen elektrostatische ontladingen

Wist je dat antistatische kleding speciaal is ontworpen om werknemers te beschermen tegen elektrostatische ontladingen? Dit is vooral handig voor mensen die werken in omgevingen waar explosiegevaar bestaat, zoals in de chemische industrie en de petrochemische sector. Antistatische kleding voorkomt namelijk dat elektrostatische lading zich opbouwt op de kleding en op de huid van de werknemer, waardoor de kans op een explosie wordt verkleind. Een van de beste antistatische kledingstukken op de markt is de antistatische overall. Deze overall is gemaakt van een speciaal materiaal dat elektrostatische lading afvoert en de drager beschermt tegen statische ontladingen. Maar let wel op dat de overall ook voldoet aan de geldende veiligheidsnormen, anders ben je nog niet volledig beschermd.

Beschermende kleding voor laswerkzaamheden

Laswerkzaamheden kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn, vooral als het gaat om hitte en vuur. Tijdens het lassen ontstaan namelijk hoge temperaturen en er kunnen vonken en spatten ontstaan die brandwonden kunnen veroorzaken. Daarom is het dragen van beschermende kleding bij laswerkzaamheden essentieel. En een van de beste kledingstukken voor deze taak is de leren overall. Deze overall biedt namelijk optimale bescherming tegen hitte en vuur en is bovendien duurzaam en slijtvast. De overall moet voorzien zijn van een beschermende voering en deze moet voldoen aan de geldende veiligheidsnormen.

Beschermende kleding voor de bouw

Als je werkzaam bent in de bouwsector, dan weet je als geen ander dat er altijd risico’s bestaan op vallende voorwerpen, zoals gereedschap en materiaal. Gelukkig kan het dragen van beschermende kleding dit risico verkleinen. De beste beschermende kleding voor de bouw is namelijk gemaakt van stevig en slijtvast materiaal dat bestand is tegen scheuren en snijden. Zo kunnen je werknemers veilig aan het werk gaan zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over scheuren of beschadigingen aan hun kleding. Een van de beste kledingstukken voor de bouw is de veiligheidshelm. Deze helm beschermt namelijk het hoofd van de drager tegen vallende voorwerpen en stoten. En laten we eerlijk zijn, je hoofd beschermen is natuurlijk ontzettend belangrijk. Maar let wel op dat de veiligheidshelm goed past en dat deze voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. Zo kun je er zeker van zijn dat je werknemers veilig en beschermd aan het werk gaan op de bouwplaats.

Bron