Dakisolatie aan de binnenzijde: de voor- & nadelen


Voordelen van dakisolatie aan de binnenzijde


Een van de voornaamste voordelen van dakisolatie aan de binnenzijde is dat het relatief goedkoop is in vergelijking met andere isolatiemethoden. Je hoeft namelijk niet je hele dak te laten slopen en vervangen, maar je kunt de isolatie gewoon aan de binnenkant van je dak plaatsen. Dit maakt de isolatiemethode ook zeer geschikt voor oudere huizen waarbij het dak niet meer in optimale staat is.


Een ander voordeel van dakisolatie aan de binnenzijde is dat het snel geplaatst kan worden. Vaak kan dit zelfs binnen een dag gebeuren, afhankelijk van de grootte van het dak. Dit is vooral handig als je snel je huis wilt isoleren om de energierekening te verlagen.


Ten slotte kan dakisolatie aan de binnenzijde ook zorgen voor een betere geluidsisolatie. Het isolatiemateriaal kan namelijk ook geluidsgolven absorberen, waardoor het geluid van buitenaf minder goed hoorbaar is.


Nadelen van dakisolatie aan de binnenzijde


Het grootste nadeel van dakisolatie aan de binnenzijde is dat het minder effectief is dan andere isolatiemethoden. Dit komt doordat de isolatie aan de binnenkant van het dak geplaatst wordt, waardoor er nog steeds warmteverlies via het dak kan optreden. Hierdoor is de isolatiewaarde van dakisolatie aan de binnenzijde vaak lager dan bij bijvoorbeeld dakisolatie aan de buitenzijde.


Een ander nadeel is dat dakisolatie aan de binnenzijde ruimte in beslag kan nemen. Het isolatiemateriaal wordt namelijk tussen de dakconstructie en de binnenafwerking geplaatst, waardoor er minder ruimte overblijft voor bijvoorbeeld opbergruimte op zolder.

Tot slot kan het plaatsen van dakisolatie aan de binnenzijde leiden tot vochtproblemen. Als het dak niet goed geventileerd wordt, kan er vocht ontstaan tussen de dakconstructie en de isolatie. Dit kan leiden tot schimmelvorming en houtrot.


 Bestel dakisolatie aan binnenzijde


Nadat je alle voor- en nadelen hebt gehoord, is het belangrijk om dakisolatie voor de binnenzijde aan te schaffen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het ruime assortiment Dakisolatie Binnenzijde van Sleiderink Bouwmaterialen. Heb je vragen over de juiste materialen of maat? Neem dan contact op met één van hun productspecialisten!Bron