5 voordelen van het gebruik van een virtueel kantoor voor je bedrijf

Steeds meer ondernemers stappen over op het virtuele kantoor. Dat is niet zo vreemd. Op die manier profiteer je namelijk van belangrijke voordelen. We zetten ze graag voor je op een rijtje.

1: Je bent altijd bereikbaar

Het is voor veel ondernemers, zeker zzp’ers, lastig om altijd bereikbaar te zijn. Als je met een klus bezig bent dan komt het vaak slecht uit om de telefoon op te nemen of post te beantwoorden. Ook wil je als zelfstandige wel eens een dagje vrij of rustig van je lunchpauze genieten.

2: Je zakelijke post valt niet thuis op de mat

Maak je gebruik van  Amesto virtual office dan krijg je een virtueel vestigingsadres. Naar dit adres kun je je zakelijke post laten versturen. Die wordt dan niet aan je privé adres gestuurd. Wel zo rustig en overzichtelijk. Je post wordt geopend en gescand. Je krijgt de documenten vervolgens per e-mail. Ten behoeve van je administratie kun je je fysieke post tweewekelijks laten doorsturen. Zo heb je altijd de originele documenten beschikbaar. Dit kan nodig zijn bij een controle door de Belastingdienst of bij een zakelijk conflict met een leverancier of opdrachtgever.

3: Bescherm je privacy

Bij de Kamer van Koophandel moet je een vestigingsadres opgeven voor je bedrijf. Als je geen kantoor hebt maar vanuit huis werkt, dan is dat dus je privé woonadres. Dit kan een probleem zijn als je thuis wordt lastiggevallen. Verkopers aan de deur is dan misschien nog het minst vervelend. Een boze klant die verhaal komt halen waar je partner of kinderen bij zijn is een heel ander verhaal. Als je gebruik maakt van een virtueel vestigingsadres kan via de Kamer van Koophandel nooit je privé adres worden achterhaald.

4: Vaste tarieven voor prima dienstverlening

Als je kiest voor één van de abonnementen dan betaal je hiervoor een vast tarief. De tarieven van Amesto zijn afhankelijk van de dienstverlening die je afneemt en de wijze van betaling. Je kunt kiezen voor de standaard dienstverlening maar ook voor maatwerk. Hiervoor wordt dan een aparte offerte opgesteld. Zo kun je de dienstverlening van het virtual office volledig afstemmen op jouw wensen.

5: Een aansprekend vestigingsadres

Het kan voor het werven van klanten verschil maken waar je bedrijf gevestigd is. Als je zelf in een klein dorp woont, of in een straat in een wat mindere buurt van een grotere gemeente, dan kan dat klanten weerhouden om zaken met je te doen. Als je kiest voor een virtueel vestigingsadres dan krijgt je bedrijf een adres dat er zijn mag. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een postbus, maar een bedrijf moet onder alle omstandigheden een vestigingsadres hebben. Dit moet je ook op je website vermelden. Amesto kan jouw bedrijf een vestigingsadres bezorgen waar je je niet voor hoeft te schamen. Niemand zal weten dat je feitelijk je bedrijf uitoefent vanaf de zolder van je ouderlijk huis of vanachter je keukentafel. 

Bron