5 manieren om de groei van je bedrijf te financieren

Een aantal factoren is van invloed op het type financiering dat je kiest, waaronder het doel van de lening of geldinjectie, het vereiste financieringsbedrag en de tijdschema’s. Aan het ene uiteinde van de schaal heb je misschien een eenvoudige lening op korte termijn nodig om een ​​voertuig, machine of uitrusting te kopen. Aan de andere kant zou je kunnen proberen eigen vermogen in je bedrijf vrij te maken om groei te financieren. Wat je reden ook is om op zoek te gaan naar financiering, het is verstandig om professioneel advies in te winnen voordat je je vastlegt op een van de volgende opties. 

Zoek een angel investeerder 

Angel investeerders zijn zakenmensen die op zoek zijn naar bedrijven (of creatieve initiatieven) om in te investeren. Ze zijn meestal op zoek naar rendement op korte termijn en/of verkoopwaarde op middellange termijn. Als je deze optie nastreeft, nodig je mensen uit om aandeelhouder van je bedrijf te worden en moet je vertrouwd zijn met hun inbreng en controle. In ruil daarvoor kunnen ze naast investeringen ook ervaring, ideeën en richting inbrengen. Angel investeerders kunnen moeilijk te vinden zijn, dus begin met praten met de vereniging voor kleine bedrijven. Hierdoor maak je meer kans om een geschikte investeerder te vinden. 

Praat met de bank

Je zakenbank biedt verschillende opties, dus het is een goed idee om gebruik te maken van een één-op-één gesprek met een bedrijfsleider om je specifieke behoeften te bespreken. Hun prioriteit zal zijn om een ​​goed begrip van je financiën en cashflowprojecties te verkrijgen. Wees daarom voorbereid om deze informatie in je vergadering te presenteren en te bespreken. Producten die bij de meeste banken verkrijgbaar zijn, zijn onder andere een kleine zakelijke lening en een zakelijke creditcard. Kijk ook eens op Pinvoorschot om een zakelijke lening af te sluiten. 

Probeer crowdfunding

Crowdfunding is een relatief nieuwe manier om online geld in te zamelen, meestal in kleine bedragen bij een grote groep mensen. In ruil voor hun bijdragen kun je investeerders extraatjes of beloningen aanbieden of, als je daarvoor kiest, aandelen in je bedrijf. Deze methode voor het veiligstellen van fondsen is beschikbaar op verschillende websites, waardoor je mogelijk toegang krijgt tot duizenden investeerders. Het kan echter nodig zijn dat je enige controle over je bedrijf opgeeft en dat je mogelijk niet het volledige bedrag kunt ophalen dat je nodig hebt. 

Vraag een overheidssubsidie aan

Door de overheid gefinancierde subsidies zijn beschikbaar in een breed scala van bedrijfstakken en vele zijn specifiek bedoeld om groeiende bedrijven te ondersteunen. Subsidies zijn over het algemeen een financieringsoptie met een laag risico, omdat je misschien niets hoeft terug te betalen. Het aanvraagproces kan echter lang en ingewikkeld zijn en er kunnen beperkingen zijn aan hoe je het geld kunt gebruiken.

Ga voor leasen

Hoewel het op zich geen financieringsoptie is, kan het leasen van bedrijfsapparatuur, zoals machines of auto’s, je toegang geven tot essentiële hulpmiddelen voor groei, zonder dat je direct dure aankopen hoeft te doen. Dit kan de groei van je bedrijf ondersteunen zonder een grote impact op je cashflow te hebben.

Bron